Haberler

Japonya'da Bir Tren İstasyonu Tek Öğrenci İçin Açık Tutuluyor

Güncelleme:

Japonya'da Kami-Şirataki tren istasyonu, tek bir öğrencinin okula gidip gelmesi için zarar etmesine rağmen 3 yıldır açık tutuluyor. Olayın duyulması "Türkiye'de olsa ne olurdu" sorusunu akıllara getirdi.

Japonya'nın en kuzeyinde bulunan Hokkaido adasındaki Kami-Şirataki tren istasyonu bir zamanlar işlek bir yerdi. Ancak bu uzak yerleşime gidip gelenlerin sayısı son yıllarda hızla düştü. Ve sonunda sadece iki istasyonluk hattı düzenli olarak kullanan tek bir kişi kaldı: Lise öğrencisi bir kız.

TREN SAATLERİ KIZ ÖĞRENCİYE GÖRE AYARLANDI

Hattı işleten Japon Demiryolları üç yıl önce durumu fark etti. Hat zarar ettiği için kapatılsaydı, her gün okula gidip gelmek için treni kullanan lise öğrencisi mağdur olacaktı. Bu nedenle üç yıl boyunca hattın zararına işletilmesine karar verildi. Hatta trenin istasyona geliş-gidiş saatleri, kızın okul saatlerine göre ayarlandı.

MEZUN OLUNCA KAPATILACAK

CCTV haberinde ismi açıklanmayan öğrenci mart ayında mezun olunca hat kapatılacak. Bu istasyonun bulunduğu Engaru şehri yakınlarında son dönemde 20 kadar hat kapatıldı. Japonya'nın yaşlanan nüfusu bu duruma neden olsa da, Japon devleti ne gençleri, ne de yaşlıları göz ardı ediyor.

KONUYLA İLGİLİ EKŞİ SÖZLÜKTE YAPILAN YORUMLARDAN BAZILARI ŞÖYLE;

- bizde de milyonlarca yolcusu olan halkalı sirkeci hattını komple kapattılar. kafalarına esince açacaklar.

hangisi dünya lideri şimdi?

- öğrencinin tek çaresi o duraktan geçen trene binmekse ve bunu yetkililere bildirip bu tarz bir geri dönüş aldıysa, insana bir "allah allah?" dedirtiyor. devletlerin eğitime verdikleri değer tabii ki kalkinmisligin göstergesidir fakat niyeyse bana yine de garip geldi. japonların bazı şeyleri sanki biraz abartmasi. enteresan.

- gözüme devlet kaçtı göremiyorum.

- demek ki istenilirse insan gibi yönetilebiliyor kurumlar.
çok sevindim o öğrenci için.

- japonya'da insana ne kadar değer verildiğini gösteren olaydır. tabi birden akıllara haydarpasa gebze banliyo trenini getirmiştir. sahi ne olmuştu ona?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Japonya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (163)

sucukcu:

japonya müslümanligi yasayor, , biz ise laikligi ve kemelizmi yasadigimiz icin geri kaldik, , hic kimse kem küm etmesin, , ülkemizdeki sistem kokusmustur, ,

18
14
yanıtYanıtla
öğretmen:

işimiz gücümüz devleti kötülemek . bu öğrenci Türkiyede olsaydı yatılı bir okula yerleştirilirdi olay biterdi. öğrenci de karda kışta istasyonda beklemezdi.

16
15
yanıtYanıtla
BU TÜRKİYEDE OLSAYDI....:

TÜRKİYEDE BAZI İNSANLARA NE YAPSAN YARANAMASSIN. . . . . . . BU DURUM TÜRKİYEDE OLSAYDI. . . . . . TIPKI , DEVLETİN FAKİRLERE KÖMÜR VE GIDA YARDIMINI DİLLERİNE DOLADIKLARI GİBİ. . . . . . . . . . . . . . KESİN O ÖĞRENCİ, AK PARTİLİDİR. . . . . . . TORPİL VAR. . . . DİYE YORUM YAPARLARDI. . . . . . . EĞER , TÜRKİYE DEĞİL DE. . . . JAPONYA FAKİR İNSANLARINA KÖMÜR VE GIDA YARDIMI YAPSAYDI. . . . . . . . . . . VAY , JAPONYA FAKİRLERİNİ DÜŞÜNÜYOR. . . . . . İŞTE DEVLET BÖYLE OLUR. . . DERLERDİ. . . . DEMEZLERDİ DİYEBİLEN VAR MI. . . YOK. . .

18
11
yanıtYanıtla
ali:

bizde hala kurt turk alevı sunnı turbanlı acık davası tartısıyoruz herkez bı yorum uzmanı olmus agzı olan konusuyorrr

23
6
yanıtYanıtla
ameddMobil-ANDROID:

allahin budistleri... allahtan muslumanlar iradelidirlerde insanliginiz bulasmio muslumanlara!!!!!

20
8
yanıtYanıtla
ensarMobil-ANDROID:

doguda milyonlarca insana yesil kart veren devlet kim? vanda binletce insana ev yapan? kacak elektik vb saydirtmayin baska ulkeri ovmeyi cok seviyosunuz

15
11
yanıtYanıtla
DELIORMANLI:

TREN NASIL GELSINKI HER TARAF HENDEK . . . BIRILERI COCUKLARI HEP CAHIL TUTMAK ISTIYOR

16
7
yanıtYanıtla
Cemo:

Hewallere kötü giydirmissin...etegun altına iyi gider

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

bizde olsa; kizi kocaya verirler, okula gidemez, tren istasyonunuda özellestirip avm yaparlar

22
0
yanıtYanıtla
kaptan026Mobil-ANDROID:

Bizim köyede bir öğrenci için servis gelip alıyo. kendi ülkemizi bu kadar küçük görmeyin...

4
17
yanıtYanıtla
Tüm 163 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title