Haberler

Japonlar Ahmet Çalık'a "FAHRİ Doktora" Payesi Verdi

Güncelleme:

Türkiye, Orta Asya, Balkanlar ve Ortadoğu'da 25 yıldır Japon firmalarıyla başarılı projeler yürüten İş Adamı Ahmet Çalık, ödülllendirildi.

Matsumoto Diş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yagasaki Tadashi'nin elinden 'Fahri Doktora' sertifikasını alan İş Adamı Ahmet Çalık, "25 yıldır Japonlarla çalışıyorum. Orta Asya'da Japonlarla iş yapan ilk şirketlerden biri olduk. Bu ödülün Japonya'dan gelmesi benim için çok anlamlı oldu" dedi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, iş hayatının en anlamlı ödülllerinden birini Japonya'dan aldı. Matsumoto Diş Üniversitesi tarafından iş adamı Ahmet Çalık'a verilen fahri doktora payesi dolayısıyla Japonya'da bir ödül töreni düzenlendi. Törene Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Danışmanı İjima İsao, Japonya Parlamentosu Üyesi Shigeyuki Gotoh, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç, Japonların ünlü modacısı Kanzai Yamamoto ve çok sayıda Japon bürokrasisinden temsilciler ve akademisyenler katıldı.

"JAPONLARLA BAŞARILI İŞ MODELİ OLUŞTURDU"

Fahri doktora ödülü öncesinde bir konuşma yapan Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Danışmanı İjima İsao, Türkiye ve Japonya arasında bugün çok sağlam dostluk ilişkileri bulunduğunu belirterek İş Adamı Ahmet Çalık'ın bu ilişkilerin gelişimine önemli katkıları olduğunu anlattı. Ahmet Çalık'ın yıllar önceki takdire şayan cesur girişimleri sayesinde Japon firmalarının Çalık Grubu'yla beraber Orta Asya, Orta Doğu gibi zor coğrafyalarda başarılı iş modellerine imza attığını ifade eden İsao, "Bugün bu coğrafyalar kalkınabiliyor, modernleşiyor, dışa açılabiliyor ve Japon firmaları da rahatlıkla işler yapabiliyorsa bunda Ahmet Çalık'ın çok önemli girişimcilik rolü var. Türk ve Japon firmalar biraraya geldiklerinde nasıl başarılı iş modelleri ortaya koyabileceklerini göstermişlerdir" diye konuştu.

"AHMET ÇALIK'IN GİRİŞİMCİLİĞİNE HAYRAN KALDIK"

Japonya Matsumoto Diş Üniversitesi Rektörü Yagasaki Tadashi ise, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın girişimcilik yönünün kendilerinde hayranlık uyandırdığına dikkat çekerek, üniversite yönetimi olarak bu yüzden oybirliği ile 'Fahri Doktora' ödülü vermeye karar verdiklerini bildirdi. Törende konuşan Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç te, Ahmet Çalık'ın bir Türk iş adamı olarak Japonya'da fahri doktoraya layık görülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"25 YILDIR JAPONLARLA ÇALIŞIYORUZ"

Fahri Doktora cübbesini giydikten sonra bir konuşma yapan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise,
kendisine layık görülen bu payeden dolayı onur duyduğunu ifade ederek, "25 yıldır Japon firmalarıyla iş yapıyorum. Özellikle Orta Asya'da Japonlarla başarılı bir şekilde proje geliştiren ilk firmalardan biri olduk. Gördüğüm şu; Japonlar sözlerine sadık insanlar. Verdikleri sözü tutarlar, hiç aldatmazlar, yalan söylemezler, çok çalışkandırlar. Japonların iş disiplini, bilgi birikimi, teknolojik ekipman çeşitliliğindeki gücü kadar projelerin kalitesi ve zamanında yetiştirilmesine verdikleri önemi gördük. O bakımdan benim nazarımda japonların iş hayatımdaki yerinin ayrı bir önemi vardır. Bu yüzden fahri doktora payesinin bana Japonya'dan verilmesine ayrıca sevindim. Üniversite yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum."

"GELİN DOĞU İLE BATIYI BİRLEŞTİRELİM"

Tarihi İpek Yolu'nun batı ve doğu uçlarında yer alan Türkiye ve Japonya halklarının, birbirine daima dostlukla ve samimiyetle yaklaştığını hatırlatan Ahmet Çalık, "Son dönemde iki ülke liderleri peşpeşe yaptıkları ziyaretlerle tarihten gelen bu dostluğu ekonomiye de taşıyarak stratejik işbirliği hedefi ortaya koymuşlardır. Bu güçlü irade ticaret hacminin artırılmasının yanısıra üçüncü ülkelerde her alanda müşterek sinerji oluşturulması ve beraberce iş fırsatlarının değerlendirilmesi boyutuna taşınmıştır. Bugün şahsıma gösterdiğiniz bu fahri doktora payesini, Türkiye-Japonya arasında var olan güçlü işbirliğinin bir takdiri olarak kabul ediyorum. Biz Türkiye olarak Asya'nın en batısındayız. Siz Japonya olarak Asya'nın en doğusundasınız. Bizim bayrağımızdaki ay geceyi, sizin bayrağınızdaki güneş gündüzü temsil ediyor. Gelin hepbirlikte olalım doğu ile batıyı birleştirelim, gece ve gündüzü birlikte yaşayalım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Çalık Japonya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title