Haberler

Japon Mühendisi İntihara Götüren Olay Kaza Değilmiş

Güncelleme:

Prof. Yılmaz Kaptan, Japon mühendisi intihara sürükleyen olayın bir kaza değil malzeme, dizayn ve üretim hatası olduğunu ve ilgili firmanın bunu dile getirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde halatın kopması sonucunda yaşanan olayın bir kaza değil malzeme, dizayn ve üretim hatası olduğunu açıkladı.

"KAZA DEĞİL, ÜRETİM HATASI"

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde yaşanan, halat bağlantı yerlerinin kırılması ve kedi yolu denen halatın bir ucunun denize düşmesinden dolayı Japon mühendis Kishi Ryoichi kendisini sorumlu tutarak intihar etmişti. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Japon mühendisi intihara sürükleyen olayın bir kaza değil malzeme, dizayn ve üretim hatası olduğunu ve ilgili firmanın da bunu dile getirdiğini söyledi.
Japon mühendis Kishi Ryoichi...

"TÜM PARÇALAR DEĞİŞMELİ"

Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, kaza sonrasında yapılan, "Kulelerin en tepesinde yer alarak halatları kulelere bağlayan ve Türkiye'de üretilen metal parça, ağırlığa dayanamayıp, kağıt gibi yırtılmıştır" açıklaması hakkında ise şunları söyledi: "Bu metal parçanın aynısından her kulenin tepesinde vardır. Yani, dört kule olduğundan, aynı parçadan toplam dört tane vardır. Sadece kırılan parçanın değiştirilmesi yetmez. Bu dört parça da değiştirilmelidir. İnşallah Japon firması bunu yapar ve tüm parçaları değiştirir. Diğerlerinin sökülüp tahribatsız muayeneden geçirilmesi, eğer bir sorun yoksa yeniden monte edilmesi, bir çözüm değildir. Zaten her parça için bu muayenenin üretimden sonra yapılmış olması gerekir. Bu muayene yapılmasına rağmen bir parçada sorun çıkmış olması, aynı sorunun ilerde diğer parçalarda da oluşabileceği anlamına gelir. Bu nedenle tüm parçalar değiştirilmelidir."

"MALZEME, ÜRETİM YÖNTEMİ VE PARÇANIN DİZAYNI DEĞİŞMELİDİR"

Bir firmanın hatasının Türkiye'ye mal edilmesi yanlışının düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, bu görevin hem üretici firmaya, hem aynı konuda üretim yapan diğer firmalara, hem yüklenici firmaya, hem de konuyla ilgili kurumlara düştüğünü belirtti.

Çözüm için nasıl bir yöntem izleneceğinin açıklanması, insanların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi ve köprü hakkında zihinlerde soru işareti kalmaması gerektiğini söyleyen Kaptan, "Japon firma tarafından yapılan açıklamanın insanların aklına "Türkiye'de üretilen malzeme kırılmış, Japonya'da üretilen malzemelerde bir sorun yokmuş" düşüncesini getirebilir. Dolayısıyla bu not kafalarda bir karışıklığa ve ilerde bir sorun çıkabileceği şeklinde bir düşünceye neden olmuştur. Yüklenici ana firmanın bu riski alabileceğini ve köprü hakkında zihinlerde soru işareti kalmasına izin vereceğini sanmıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Kaptan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

26:

bu köprünün adı Kishi Ryoichi köprüsü olmalıdır.

23
0
yanıtYanıtla
adam:

Adamcagiz bizim mallarin sakat oldugunu düsünememis, sadece sorumlulugunu üstlenip utancindan intihar etmis. Yazik, böyle insanlara ihtiyacimiz var aslinda. Örnek alin kutu kutu para götürenlerr ve becerebiliyorsaniz UTANIN!

20
2
yanıtYanıtla
serkan:

japon kardeş boşa intihar ettin hata sende değilmiş

22
0
yanıtYanıtla
servet:

yandas firma ne beklenir ki zaten, demedi demeyin yapilan insaatlarin akibetide Ayni yaptiklari yollar gibi her 6 aya bir cukur kapatiyorlar. .

18
3
yanıtYanıtla
kürt-ypg:

yo yo değiştirmeyin bide küprüler nasıl yıkılıyormuş onu görelim

13
7
yanıtYanıtla
123:

keşke bizim meclise de 550 tane böyle insanlar geçse . . . ?

19
0
yanıtYanıtla
DOGRUYOLDAYIM:

Dünyada Türk Malı olarak sadece tabutu kullanacaksın ne kadar sağlamda yapsalar bir kaç yıl sonra çürüsede fark etmez.

17
1
yanıtYanıtla
Ayşe Yılmazer:

soma da 301 insan öldü. kimse sorumluluk üstlenmedi. oy verirker sorumluluk üstlenmeyen insanlara oy vermeyin

17
1
yanıtYanıtla
BafralimobilWeb@haberler.com:

Hatayi yapan ne ceza alacak acaba en ufak vicdan azabın dan dolayı kendine ne ceza verecek

16
2
yanıtYanıtla
engin:

bizdede gezerler inek gibi sokaklarda. . .

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title