Haberler

İzsu, 15 Yılda Tahtalı'nın "11 Katı" Kadar Su Arıttı

Güncelleme:

İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2014 yılında 55 atık su arıtma tesisinde toplam 298 milyon metreküp atık su arıttı.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2000 yılından beri arıtılan toplam atık su miktarının 3.5 milyar metreküp olduğunu belirterek, "Söz konusu hacim Tahtalı Barajı'nın 11 katı; Körfez'deki su miktarına bakıldığında ise iç ve orta körfez dahil bu bölümdeki su miktarının 3 katı kadar. Son 5 yılda atık su arıtımı için harcanan para 180 milyon TL.'dir. 2000 yılında Büyük Kanal Projesi'nin devreye girmesi ile tüm atık sular arıtma tesislerinde arıtılarak Körfez'e deşarj edilmeye başlandı. Çiğli, Güneybatı, Urla, Foça, Menemen ve Kemalpaşa atık su arıtma tesislerinin de devreye girmesiyle Körfez'deki su kalitesi giderek arttı; balık ve canlı çeşitliliği çoğaldı" diye konuştu.

Temiz ve kaliteli su

Küresel iklim değişikliklerine karşı kenti hazırlamak ve susuz bırakmamak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, sözlerine şöyle devam etti:

"Kente günde yaklaşık 550 bin metreküp su veriyoruz. Bu suyun yüzde 47'sini yeraltı su kuyularından, yüzde 53'ünü ise yüzeysel su kaynaklarından karşılıyoruz. Su sıkıntımız bulunmasa da rehavete kapılmayıp gelecek yıllarda yaşanması muhtemel kuraklık tehlikesine karşı önlemlerimizi alıyor, yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. İçme suyu kalitesini ise 80 ayrı noktadan yaptığımız denetimlerle sürekli izliyoruz. İzmir'in yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarını son model teknolojiyle donatılmış tesislerde arıttıktan sonra dağıtım ağıyla vatandaşlarımıza sunuyoruz. İzmir, suyun musluktan içilebildiği bir kent olma ayrıcalığını taşıyor. Bu kaliteyi korumak için var gücümüzle çalışıyoruz".

Uluslararası Su Kongresi

2015 yılı Dünya Su Günü'nde bu yıl "Su ve Sürdürülebilir Kalkınma" temasının işlendiğine vurgu yapan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, su kaynaklarının etkin şekilde korunması, yönetilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, "Kullanılmış sular ve yağmur sularının toplanarak uzaklaştırılması, geri kazanımı, içme sularının güvenli ve sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaştırılması amacıyla pek çok tesisi hayata geçiriyor, su kirliliğinin önüne geçmek amacıyla gerekli önlemleri alıyor, arıtılmış suların geri kazanımına ve kullanımına ilişkin üniversitelerle ortak çalışmalar yapıyoruz" dedi. 8 – 10 Ekim tarihleri arasında İZSU Genel Müdürlüğü'nün "Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi" düzenleyeceğini de belirten yetkililer, "KENTEXPO 2015 fuarı kapsamında gerçekleşecek bu önemli bilimsel kongrede sürdürülebilir su yönetimi ile ilgili tecrübe, bilgi ve çözüm önerilerimizi bilim insanlarının katılımıyla uluslararası platformda ele alacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title