Haberler

İzmit'e Yeni Yürüyüş Parkuru

Kocaeli'de, kablolu ve motorlu su kayağının bir arada yapılabildiği Avrupa'daki tek merkez Gölkay Park Su Sporları Merkezi'ni bünyesinde barındıran Bıçkıdere Göleti'nin etrafı, yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru olarak düzenlendi.

Kocaeli'de, kablolu ve motorlu su kayağının bir arada yapılabildiği Avrupa'daki tek merkez Gölkay Park Su Sporları Merkezi'ni bünyesinde barındıran Bıçkıdere Göleti'nin etrafı, yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru olarak düzenlendi.

İzmit Belediyesince yürütülen, yaklaşık 950 bin TL maliyetli Gölkay Park 2. etap çalışmalarında, yürüyüş ve bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, balık tutma, piknik ve kondisyon alanları ile yeşil alanlar oluşturuldu.

Parkurun açılışı için düzenlenen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sağlıklı yaşamak için mutlaka spor yapmanın, hareket etmenin gerektiğini belirterek, dengeli ve doğal beslenip, vücudun ihtiyacı kadar yiyerek ve spor yaparak sağlıkta ilk adımın atılmış olacağını kaydetti.

Karaosmanoğlu, "İzmit Belediyesini, gölün etrafını yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenleyip, alanı kente kazandırdığı için tebrik ediyorum." dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise 1970'li yıllarda sulama amaçlı oluşturulan göletin, 1980'lerden sonra sulama özelliğini kaybettiğini ve atıl duruma düştüğünü hatırlatarak, 2009 yılında Gölkay Park'ı inşa ettiklerini, projelerinin 1. etabında mesire alanı ile içinde Avrupa'nın en büyük kablolu su kayağı merkezinin olduğu tesisi inşa ettiklerini ifade etti.

Projenin 2. etabında gölün kuzey ve batı tarafını kapsayan alanda yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş parkuru elde ettiklerini dile getiren Doğan, "Vatandaşımızın doğayla iç içe, göletin kenarında vakit geçirebileceği güzel bir alanımız oldu." diye konuştu.

Göletin bulunduğu bölgenin devamının Paşasuyu mesire alanına çıktığına işaret eden Doğan, şöyle konuştu:

"Vadi içindeki alandan Paşasuyu'nun merkezine ulaşıyoruz. Paşasuyu, Roma döneminden kalma, geçmişte İzmit'in suyunu veren bir bölge. Alanda tarihi su kemerleri de var, bir anlamda burayı da restore ediyoruz. Gölkay Park su kayağı merkezimizde binlerce gencimiz spor yapıyor. Kablolu ve motorlu su kayağının bir arada yapılabildiği Avrupa'daki tek merkez. Yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği önemli bir alan. Tarihi Paşasuyu ve kemerlerinin de olduğu, doğayla iç içe bir tarihin varlığına dikkat çekmek istiyoruz. Buraya gelen bir kişi hem burada kablolu su kayağı merkezini görebilecek, hem yürüyüş parkurunda yürüyecek, isterse rotasını Paşasuyu parkuru ile birleştirerek 10 kilometreyi bulan parkuru tamamlayabilecek. Tarihi, turistik ve doğal bir ortamı halkımıza kazandırdığımız için mutluyum. Bana göre şehrimizin, Kocaeli'nin en iddialı yürüyüş parkurlarından biri oldu."

Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu, Doğan, eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu ve törene katılan vatandaşlar ile sporcular, sağanak yağışa rağmen yürüyerek parkuru hizmete açtı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title