Haberler

İzmirli Hekimler Hastanenin Kapatılmasına Karşı Çıktı

Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Tepecik Eğitim Hastanesi ile birleştirilmek istenen Dr.Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılması talebine karşı çıktı.

Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Tepecik Eğitim Hastanesi ile birleştirilmek istenen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılması talebine karşı çıktı.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Tepecik Eğitim Hastanesi ile birleştirilmek istenmesine karşı İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları tarafından hastanenin başhekimlik binası önünde basın açıklaması yapıldı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, hastanelerin birleştirilme isteğine tepki gösterdi. Kaptaner, hastanenin hizmet, eğitim ve araştırma olanaklarıyla birçok hizmetleri sunduğunu aktararak, hastanenin kapatılması durumunda birçok hastasının sokağa atılacağını savundu. Hastanenin kapatılması ile ilgili hiçbir sağlık örgütünden görüş alınmadığını eleştiren Kaptaner, şöyle konuştu: "Hiçbir sağlık meslek örgütü, sendikası, uzmanlık dernekleri bilgilendirilmedi. Bu girişim gerekçeleri paylaşılmadan adeta bir 'oldu bitti' tarzında gündeme geldi. Hastanelerin birleştirilmesi İzmir'in ve ülkemizin sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyecek. Ülkemizde solunum hastalıklarının sıklığı, hastalık oluşturma ve ölümle sonuçlanma oranları diğer hastalıklara göre çok yüksek."

Ulusal Hastalık Yükü çalışması verilerinin Türkiye'de yaşanan ölümlerin yüzde 10,7'sinin solunum sistemi hastalıkları sonucu meydana geldiğine işaret ettiğini anlatan Kaptaner, şunları söyledi: "2003 Ulusal Hastalık Yükü çalışmasında Türkiye'de ulusal düzeyde ölüme neden olan ilk 20 hastalık içersisinde yer alan alt solunumu yolu enfeksiyonlarının yüzde 4,2 oranı ile en çok öldüren beşinci hastalık olduğu saptanmıştır. Yıllar içinde gögüs hastanelerinin devlet hastaneleriyle birleştirilmesi yatak sayılarını da 7 bin 623'ten 5 bin 5 bin 564'e geriletmiştir. Önümüzdeki yıllarda sigara alışkanlığı, tüberküloz, akciğer kanseri ve artan yaşlı nüfus sebebiyle güğüs hastnelerine olan gereksinim daha da artacaktır."

Hastanenin kaldırılması ile tüberküloz ve akciğer hastalarının büyük sorunlar yaşayabileceğini savunan Kaptaner, sözlerine şöyle devam etti: "Suat Seren Göğüs hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanemiz gibi bir özel dal hastanesinin büyük bir emekle oluşturulmuş birikiminin ortadan kalkmasına yol açacak bu girişimin ivedilikle durdurulmasını talep ediyoruz. Hastanemiz nitelikli uzmanların yetişmesini sağlayan Sağlık Bakanlığı'na bağlı bölgedeki tek ve en önemli araştırma ve eğitim hastanesidir.Yaşlanan nüfusun artan solunum yolları sorunlarına çözüm üretmek için özel yapılanmış bu hastane eğer kapatılırsa tüm özelliklerini kaybedecektir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Suat Seren Tepecik Türkiye İzmir Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title