Haberler

İzmir-Yeniden Milletvekilliğini 650, Baro Seçimini 29 Oyla Kaybetti Ama Yılmadı

İzmir Barosu'na başkan seçilen Avukat Aydın Özcan, siyasetteki hedeflerinden, meslektaşları için yapacaklarına, ittifak iddialarından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkını Aziz Kocaoğlu'nun seçimde kimi desteklediğine kadar tüm sorulara yanıt verdi.

İzmir Barosu'na başkan seçilen Avukat Aydın Özcan, siyasetteki hedeflerinden, meslektaşları için yapacaklarına, ittifak iddialarından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkını Aziz Kocaoğlu'nun seçimde kimi desteklediğine kadar tüm sorulara yanıt verdi. Geçen seçimde 650 oyla milletvekilliğini kaybeden, şimdilik siyasete ara verdiğini söyleyen Aydın Özcan, demokratik bir baro vaat ettiklerini, bunun ilk göstergesi olarak da, kanuni hakları olmasına rağmen ilçelerdeki baro temsilciliklerine atama yapmayacaklarını, seçim olacağını ve hangi görüşten olursa olsun kim seviliyorsa o avukatın kazanmasını istediklerini dile getirdi.

İzmir Barosu'nun yeni başkanı Aydın Özcan'ın, girdiği tüm seçimlerde şansızlık peşini bırakmadı. İlk olarak 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, 650 oyla milletvekilliğini AK Partili Rifat Sait'e kaptıran Avukat Aydın Özcan, geçen şubat ayında da, Baro Başkanı Sema Pekdaş'ın belediye başkanlığı için istifa etmesinin ardından yapılan olağanüstü baro başkanlığı seçimini, bu kez 29 oyla kaybetti. Ancak yılmayan Özcan, oluşturduğu yeni yönetim kurulu listesiyle girdiği, geçen 26 Ekim'deki son baro seçiminde başkanlığı kazandı. Artık İzmir Barosu Başkanı olan Aydın Özcan, siyasetteki hedeflerinden, meslektaşları için yapacaklarına, ittifak iddialarından Aziz Kocaoğlu'nun seçimde kimi desteklediğine kadar DHA'nın tüm sorularına yanıt verdi.

YAŞIM GENÇ, ARA VERDİM

Seçimleri hep kıl payı farklarla kaybetmesinin ardından son baro seçimini farklı kazanan Aydın Özcan, siyaset defterini kapatmadığını söyledi. Özcan, siyasetteki beklentileriyle ilgili, Ben 2005 yılından beri siyasetin içerisindeyim. CHP'de aktif olarak yöneticilikler yaptım. Ama son genel seçimde bir talihsizlik oldu. Seçimi alamadık. Şimdi Baro başkanıyım ama siyaset defterini de kapatmadık. Yaşımız daha genç, milletvekili olacağıma inanıyorum dedi.

SEÇİME AZ KATILIM OLDU

Aydın Özcan, seçimde ittifak yaptıklarına yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu, olağanüstü seçimde bile kendi gruplarındaki avukatların, yönetimde kriz yaşanmaması için kendisine oy vermediğini, ama genel kurumda bu oyları alıp seçimi kazandıklarını ifade etti. Özcan, Son seçimde olağanüstü seçimdekinden bile az katılım oldu. Hatta, seçimin son iki saatinde, beklediğimiz katılımın olmamasından dolayı, biraz heyecan ve panik de yaşadık. Çünkü karşımızdaki grubun kemik bir oy sayası vardı. Eğer beklediğimiz katılım olsaydı, 700 ile bin oyluk bir fark da olabilirdi dedi.

BÜLTENE DE TÜRK BAYRAĞI KONULACAK

Seçimi kazandıktan sonra internet sitelerine daha önce çıkarılan Atatürk resmini tekrar koyduklarını, çıkarmaya başlayacakları, kendilerinden haberlerin olacağı bültenlerde de yine Türk Bayrağı olacağını dile getiren Aydın Özcan, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçimde rakip grupları desteklediğine yönelik iddia için de, Ben burada Aziz Kocaoğlu'na inanıyorum. O seçimde kimseyi desteklemediğini söyledi. Ben de buna inanıyorum. Çünkü elimde aksi bir kanıt da yok zaten dedi.

Demokratik bir yönetimi benimseyeceklerini anlatan Özcan, Kanunen hakkımız olmasına rağmen ilçelerdeki baro temsilcilerini kendimiz atamayacağız. Buralarda da seçim olacak, meslektaşlarımızın önüne sandık konulacak. Biz aday da göstermeyeceğiz, kimseyi de desteklemeyeceğiz. Hatta ilçelerden sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz bile bu ilçelere gitmeyecek, seçim sürecinde. Hangi görüşten olursa olsun, kim seviliyorsa o avukat arkadaşımız bizim temsilcimiz olacak dedi. Artık icraat zamanının geldiğini de sözlerine ekleyen Özcan, Adliye binamızdaki diş hekimliği birimimiz, bir ünitenin arızasından dolayı, 1.5 yıldır hizmet vermiyormuş. Bunu yeni öğrendik. Hemen olaya el attık. Sadece 150 TL'lik bir masrafla o arıza giderildi. Yani bu kadar düşük biri ücretle giderilebilecekken yapılmamış ve meslektaşlarımız, buradan mahrum kalmış. Bunları çözeceğiz. Tartışmaların içinde olmayacağız. İzmir Barosu Başkanı olarak, yönetim olarak, cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk'e ve devrimlerine, ülkenin üniter yapısına bağlı olarak, sosyal olaylara yaklaşacağız. Bu pencereden bakacağız. Bu tür olayla bakış açımız da budur. Göstereceğimiz tepkilerde bunun ışığında da olacaktır dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Aydın Özcan İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title