Haberler

İzmir Valisi Toprak'tan Seçim Açıklaması

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 30 Mart günü yapılan 2014 Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 30 Mart günü yapılan 2014 Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Seçim öncesi ve seçim günü hakkında bilgi veren Toprak, "Seçim günü il genelinde 80'i polis bölgesinde, 10'u da jandarma bölgesinde olmak üzere çeşitli suçlardan mahkumiyeti nedeniyle yakalaması bulunan ya da aranan toplam 90 şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi" dedi.

İl merkezinde 561, ilçelerde 518 olmak üzere toplam bin 79 seçim irtibat bürosunun açıldığını ayrıca, jandarma sorumluluk alanında 233 seçim irtibat bürosu açıldığının bilgisini veren Toprak açıklamasında şu bilgileri verdi:

"İl geneli seçim irtibat bürosu sayısı bin 312 olmuştur. Seçimle ilgili olabilecek her bir noktada herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için en üst düzeyde genel güvenlik tedbirleri alınıp uygulanmıştır. 01 Ocak'tan 30 Mart'a kadar geçen süre içerisinde ilimiz genelinde seçim bürolarına ve araçlarına yazılama ve maddi zarar vermeyle seçim afişlerine zarar verme, izinsiz afiş asma, hakaret ve benzeri 89 adet suç konusu hakkında adli işlem yapılmış olup, söz konusu bu olaylara karışan toplam 139 zanlı hakkında da yasal işlem gerçekleştirilmiştir. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ilimiz genelinde jandarma bölgesinde 752, polis bölgesinde 738 olmak üzere toplam bin 490 sandık alanı, yine jandarma bölgesinde bin 564, polis bölgesinde de 8 bin 741 olmak üzere toplam 10 bin 305 sandıkta yapılmıştır."

56 ŞAHIS HAKKINDA YASAL İŞLEM

Seçim günü İzmir'de 8 bin 500'ü polis, 2 bin 150'si jandarma olmak üzere toplam 10 bin 650 güvenlik görevlisinin sabah 06.00'dan ertesi sabaha kadar görevlendirildiğinin bilgisini veren Toprak, "Seçim günü ilimiz genelinde kayda değer önemli hiçbir asayiş olayının meydana gelmemiş olması hem ülkemiz ve hem de şehrimiz açısından memnuniyet verici olmakla birlikte, ilimiz genelinde seçim günü 298 Sayılı Seçimlerin Genel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununun ilgili hükümlerine istinaden seçim kurulu kararına aykırı davranışlarda bulunmak, kapalı oy verme yerinde cep telefonuyla fotoğraf çekmek, yasak propaganda yapmak ve benzeri 38 adet ihlal ve fiil tespit edilerek toplam 56 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır" diye belirtti.

"SAĞDUYULU BİR SİYASİ ATMOSFER"

Seçim günü il genelinde 80'i polis bölgesinde, 10'u da jandarma bölgesinde olmak üzere çeşitli suçlardan mahkumiyeti nedeniyle yakalaması bulunan ya da aranan toplam 90 şahsın yakalanarak adli mercilere intikal ettirildiğini dile getiren Toprak, şu açıklamayı yaptı: "Yaklaşık 3 milyon seçmenin oy kullandığı ilimizde 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin genel itibariyle sağduyulu bir siyasi atmosfer ve olgunluk içerisinde geçtiği ve üzüntü verici önemli bir hadisenin yaşanmadığı memnuniyetle müşahede edilmiştir. Böylesi yoğun ve uzun bir seçim sürecinin genel olarak büyük bir olgunluk içerisinde geçmesindeki en büyük payın değerli İzmir halkına ait olduğuna inanıyorum ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title