Haberler

İzmir Valisi'nin Suriyeli İsyanı: Burası Kamp Alanı Değil

Güncelleme:

Avrupa'ya yasa dışı yollarla giden Suriyelilerin kıyı illerine yönelmesine karşın yeni tedbirler alınacağını söyleyen Mustafa Toprak, "Burası kamp alanı değil" dedi.

Suriyeli mültecilerin Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir'de de kentin her köşesinde yer almaları ve sokaklarda yaşamaları tartışılırken, İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu durumla ilgili olarak yeni tedbirlerin alınacağı ve aynı zamanda yasadışı yollarla insan kaçakçılığı yapan çetelere karşı operasyonların devam edeceğini söyledi.

"BU İŞLER KONTROLLÜ OLMALI"

Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle önemli bir geçiş noktasında bulunduğunu vurgulayan Vali Toprak, göçmenlerin kıyı kentlerinden çok sınırdaki kentlerde kontrollü bir şekilde yaşamalarının sağlanması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"67 BİN 900 KİŞİ KAYITLI"

"Biz başından beri Suriye'den İzmir'e gelen Suriyeli misafirlerimizin buruda konumlarıyla ilgili tüm güvenlik birimlerimiz ve Göç İdaresi Müdürlüğü'de dahil olmak üzere çadır kentleri yapan AFAD'la çalışmalarımızı yürütüyoruz. İzmir'de de bakanlığımızın talimatı çerçevesinde geçici tanıma belgesi düzenlenen bugün itibariyle 67 bin 900 kişi kayıt altında.

"BURASI KAMP ALANI DEĞİL"

İzmir bir çadırkent alanı, kamp alanı yerleşme alanı değil. Bu konudaki tedbirlerin alındığı, altyapının oluşturulduğu sınırdaki kentlerde bu alanların oluşturulduğunu söyledik. Ama buraya gelen insanların da buranın altyapısına uygun bir şekilde olumsuz görüntülere sonuç çıkarmadan birtakım adli olaylara gitmeden, yaşamalarını sağlamak gibi bir yaklaşımımız var."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Toprak Türkiye Suriye İzmir Yerel Yaşam Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (97)

cemil:

suriyelileri bu ülkeye sokanlara asla oy vermeyiz. . .

24
2
yanıtYanıtla
Ne güzel:

sahipsiz memleket gel vatandaaaş.. askeri polisi savcıyı hakimi hapise attın .. memleket sahipsiz kaldı yol geçen hanına döndü.

24
2
yanıtYanıtla
kafaca:

erdoğana sormak lazım izin veren o aslında benim önerim akp ye oy verenlerin evine yerleşsinler madem liderleri soktu zahmetide onlar çeksin

22
2
yanıtYanıtla
REİS:

YAW NE YAPSINLAR ADAMLAR NE YAPSINLAR SAVAŞTAM KACIP GELMİŞLER BİZE SIĞINMIŞLAR SAHİP CIKMAMIZ GEREK BİNLERCE COCUK ÖLDÜ BARİ COCUKLAR İÇİN SAHİP CIKIN ALLAHTAN KORKUN RABBİM ÖBÜR DÜNYADA HESABINI SORAR SOKAKLARDA KALIYORLAR YERLERİ YOK VATANINI TOPRAĞINI İŞİNİ BIRAKMIŞ GELİYORLAR BEN ANTALYADA 100 SURİYELLİ AİLE İŞ EV İMKANI SUNDUM SİZDE YAPPIN SİZDE BELEDİYE HERŞEYE PARA VAR BU GARİBANLARAMI YOK

7
16
yanıtYanıtla
sezer:

1000 odali sarayimiz var gösterin türk misavirperverligini oraya yerlestirin hepsini.

19
3
yanıtYanıtla
selami:

ikibuçuk milyon insan ne demek ya. ülke yaşşanmaz hale geldi. tayip allahından bul mahvettin ülkeyi hastaneler suriyelilerle dolu. saatlerce kuyruk bekliyoruz.

20
2
yanıtYanıtla
demedi demeyin:

Suriyeliler kalır ; bu vali gider çok yakında. .

21
1
yanıtYanıtla
izmir bornova:

izmirde suriyeli istemiyoruz saygısız kaba terbiyesiz görgüsüler kızlara hayvan gibi bakıyorlar bunları buraya sokana hakkımız helal değil

20
2
yanıtYanıtla
malatya:

akp sağolsun bi kısmını tayyibin evine bi kısmını akp liler evlerine götürsün sorun kalmaz

18
4
yanıtYanıtla
laz:

ülkemde Suriyeli istemiyorummm

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title