Haberler

İzmir Susam: "Yapılan Açıklamalar Siyasidir"

Susam: "Yapılan açıklamalar siyasidir" CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, hakkındaki haksız kazanç elde etme iddialarıyla ilgili açıklamaların siyasi amaçla yapıldığını, daha önce beraat ettiği eski şirketi hakkında hazırlatılan bir raporun gündeme getirildiğini açıkladı.

Susam: "Yapılan açıklamalar siyasidir"

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, hakkındaki haksız kazanç elde etme iddialarıyla ilgili açıklamaların siyasi amaçla yapıldığını, daha önce beraat ettiği eski şirketi hakkında hazırlatılan bir raporun gündeme getirildiğini açıkladı. Susam "Attığım her imzanın arkasındayım. Meclis'te esnafın temsilcisiyim, konuşmamı engellemek için baskı kurmak istiyorlar" dedi.

CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam ve İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Yenice ile bazı oda başkanlarının haklarında BESAŞ şirketinde 150 milyon haksız kazanç elde ettikleri iddiaları ve Susam'ın esnaf temsilcisi olarak CHP'den yeniden milletvekili olmaması çağrılarına sert yanıt verdiler. Birlik Plaza'da esnaf teşkilatının da katıldığı toplantında iddilara yanıt veren CHP İzmir milletvekili ve İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği eski Başkanı Mehmet Ali Susam, yapılan açıklamların siyasi olduğunu söyledi. İdddiaların odağında olan BESAŞ'ı 1999'de kurduğunu 2007 yılında milletvekilliği müracatı sonrası yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığını söyledi. Şirketle ilgili 2001 yılınıdan itibaren sürekli çamur atıldığını, müfettişlere rapor hazıratıldığını belirten Susam "İlk davada 80 milyon TL, 2011 seçimleri öncesi 300 milyon TL, en son olarak da 150 milyon TL haksız kazanç elde edildiğini iddia ettiler. Bunlar ya hesap yapmayı bilmiyor yada hiç dayak yememişler" dedi.

SPK DENETLEDİ

Susam, 2007 yılında milletvekili seçildiği günün ertesinde bu iddialarla yargılandığı davada önce yerel mahkemede, ardından da Yargıtay'da 2008 yılında beraat ettiğini söyledi. Son gündeme gelen raporla ilgili konuşan Susam "Yine tetikçi müfettiş bulmuşlar, dosya yapıyorlar. Yine aynı şeyler. Hakkımda düzenlenen müfettiş raporlarıyla ilgili Savcılık bu raporla ilgili dava açılıp açılamayacağıyla ilgili bilirkişi görevlendirmiş" dedi. Besaş'ta 495 ortak arasına en büyük hisse sahibi yüzde 7.5 ile kendisi olduğuna dikkat çeken Susam, şirket sayesinde zengin olduğu iddialarına verdiği yanıtta öncesinde Buca'da fabrikası, gıda çarşısında dükkanı, evi, yazlığı, beş araçla servis yapan organizasyonu olduğunu, şirketin kuruluş aşamasında bankalara kredi için şahsi kefil olduğunu söyledi. Susam "Fabrikamı o dönem sattım. Bugünkü değeri 6.5 miyon TL'dir. Servetimden yüksek. Ben bu şirkete sermaye olarak, onurumu, şerefimi, malımı, mülkümü koydum. Tüm kararlar bağımsız denetim şirketi ve SPK tarafından denetlendi" dedi

SEÇECEKLERSE KONTENJANDAN SEÇECEKLER

Susam, aldığı her kararın ve attığı imzaların doğru ve arkasında olduğunu söyledi. İddiaların gündeme gelmesinin nedenini siyasi olduğunu söyledi. Kendisinin, esnafın Meclis'teki sesi olduğunu belirten Susam "Meclis'te, Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda konuşmamamı sağlamak için üzerinde baskı kurmak istiyorlar. Dava açılırsa gider konuşurum. CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu gelmeden bir gün önce tezgah kurup açıklama yapıyorlar. Ben esnaf ve sanatkarın TBMM'deki temsilcisiyim. Örgüt önseçimlerine girmeme gerek olmadığını düşünüyorum. Partiye, teşkilata gerekliysem milletvekili yapılmamı istedim. Esnaf teşkilatı için dik duruyor, lobilere karşı mücadele veriyorum. Önseçime girersem esnaf teşkilatı partililere bana destek vermek için ricada bulunmaya koşarlar. Bunu yapmam. Beni seçeceklerse kontenjan olarak seçecekler, seçmeyeceklerse kendileri bilecek. Esnaf teşkilatı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu toplantıda biraraya geldi. Esnaf sorunlarını anlattı. Ayrıca, TBMM'deki tek temsilcilerinin Mehmet Ali Susam olduğunu söylediler. Meclis'te görmek istediklerini söylediler. Bu haber duyulunca harekete geçildi. Bu müfettiş raporu şikayet üzerine 2009'da başladı. 2014 yılına kadar vardı. Kılıçdaroğlu'nun bu rapordan haberi var. Bir gazete 'Susam 300 milyon götürdü' başlığı attı. Ben tüm belgeleri Kılıçdaroğlu'na götürdüm. Siz şark kurnazısınız şark. Ama benim de verilmeyecek hesabım yok. Esnaf misyonuyla Meclis'te görev yapıyorum. O duyduğunuzs esler ise çakal ulumasıdır" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanaktarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise Birlik'e bağlı 129 Oda'dan sekizinin başkanının kendileriyle ilgili iddiaların yeraldığı basın toplantısında bulunduğunu söyledi. Bu basın toplantısında söylenenlerin kamuoyunu yanıltma amacıyla yanlış beyanlar olduğunu belirten Mutlu, "Bugün hesaplaşma günüdür. Basına müfettiş dosyaları, SPK raporu, polis ifade tutanağı dağıtmışlar. Bunların hiçbiri karar değildir. Savcı, şikayetçileri ve şikayet edenleri çağırıp karar verecek. Bunun hükmünü siz veremezsiniz. Siz İzmir'e yeni atanan hakimisiniz? Biz bu filmi gördük. Yeni değil her seçim öncesi görüyoruz" dedi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice'nin amaçlarının Mehmet Ali Susam'ı milletvekili yapmamak olduğunu açıkça söylediğine dikkat çeken Mutlu, önceki seçimde de dosyalar dağıtıldığını, dava açıldığını, yargılandıklarını ve beraat ettiklerini söyledi. Daha dava açılmadan ahkam kesmenin insanlığa sığmadığını belirten Mutlu iddaları karar gibi sunmanın adil ve doğru olmadığın söyledi. Mutlu, Birlik'i zarara uğrattıkları yönündeki iddialara da "2001 yılında 72 bin 749 TL borç olan bilançoyla Birlik'i devraldık. 2015 yılı Şubat ayında 3 milyon 458 bin 209 TL bilançoya sahibiz. Birlik'e gelen yardım taleplerini geri çevirmedik. Basın açıklaması yapan 8 oda başkanından ikisi hariç diğerleri talep ettiler ve yardım ettik" dedi.

TABAKLARINI BİLE BİZ ALDIK

Mutlu, Aykun Yenice'yle ilgili sert açıklamalar yaptı. İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası'nın loktantasının battığını kurtulması için Yenice'ye destek verdiklerini belirten Mutlu "Gölet'deki arazilerini aldık. Oda'nın lokantasındaki tencere, tava, tabak, çanakların hepsini aldık" dedi. Bu odaya ait bir tabağı gösteren Mutlu, "Bu tabak senin değil mi?" diye Yenice'ye sordu. Mutlu, Yenice'ye Birlik olarak verdikleri desteğin yanısıra kendisinin bireysel olarak da yardım ettiğini söyledi. Yenice'ye verdiği 15 bin TL borcun 7 bin 500 TL'sini henüz alamadığı belirten Mutlu, "Hakkımda bir sürü şey söylüyorsun. Paramı ver bari. Edep yahu!" dedi.

Kendilerine yönelik iddaları ortaya getiren Mehmet Gönen, Cumhur Şencanbaz, Cumhur Taşdelen'in 17 Mayıs 2014'e kadar Denetim Kurulu üyesi olduklarını, Birlik yönetimiyle ilgili 139 rapor hazırladıklarını ve olumlu görüş verdiklerine açıklayan Mutlu "Yeni yönetim listemde kendi isimlerini göremeyince diğer tarafa gittiler. Kendilerini icraya vermemden şikayet ediyorlar. Aidat borçları için verdikleri çek ve senetlerin karşılığını vermeyeceklerini açıkladılar. Zaman aşımına uğradığın iddia ettiler Ben de zaman aşımana girmediği için icraya verdim" dedi.

YENİCE'NİN BAŞKANLIĞI DÜŞMELİ

Mutlu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice'nin 8 Ocak 2014 'de seçildiği dönemde vergi mükellefi olmadığını, bu nedenle başkanlığını düşmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, 2007-2013 arası işyeri olarak görülen yerde böyle bir lokanta olmadığını belirten Mutlu "Biz kendisinin Federasyon Başkanı olması için Ankara'da çaba sarfettik. Yenice, bizle ilgili iddiları basın toplantısıla açıklıyor. Artık ben de susmayacağım" dedi.

YENİCE'NİN İDDİALARI

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice ve bazı oda başkanları 6 Mart Cuma günü düzenledikleri basın toplantısında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın daha önce yöneticisi olduğu BESAŞ şirketiyle ilgili Sermaye Piyasası Kurulu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin raporlar hazırladığını,bu raporların ardından polisin Susam'la ilgili hazırladığı fezlekeyi Cumhuriyet Savcılığı'na sunduğunu açıkladı. Yenice, haksız kazanç miktarının 150 milyon lira olduğunu iddia etti. Ayrıca, Susam'ın esnafı temsil etmediğini, CHP'nin milletvekili yapmaması gerektiğini söyledi.

Utku BOLULU / İZMİR (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Türkiye Yenice İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title