Haberler

İzmir Koreli Denizciler İzmir'e Geldi

Koreli denizciler İzmir'e geldi KORE Deniz Kuvvetleri'ne ait "ROKS KANG GAM CHAN" adlı destroyer ve "ROKS DAE CHUNG" adlı lojistik destek gemisi eğitim gezisi kapsamında İzmir Limanı'na yanaştı.

Koreli denizciler İzmir'e geldi

KORE Deniz Kuvvetleri'ne ait "ROKS KANG GAM CHAN" adlı destroyer ve "ROKS DAE CHUNG" adlı lojistik destek gemisi eğitim gezisi kapsamında İzmir Limanı'na yanaştı. Burada düzenlenen törende konuşan Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında askeri eğitim işbirliği, karşılıklı ziyaretler, askeri personel eğitimleri ve tatbikatlarda gözlemci personel görevlendirmesiyle daha da güçlenmiştir" dedi.

Kore'den geçen 19 Eylül'de ayrılan Kore Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait, Albay Hoo-Byung Park komutasındaki "ROKS KANG GAM CHAN" adlı destroyer ile Albay Sang-Hyun Woo komutasındaki "ROKS DAE CHUNG" adlı lojistik destek gemisi eğitim gezisi kapsamında bugün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na yanaştı. Görev Grup Komutanı Tuğamiral Jong-Sam Kım komutası altında 140 Deniz Harp Okulu öğrencisi dahil yaklaşık 700 mürettebatı İzmir'i ziyaret eden gemilerde tören düzenlendi. Törene, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, İzmir Koreliler Derneği Başkanı Kim Jae Su, Kore ve Türkiye'den askeri yetkililer, davetliler katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında askeri eğitim işbirliği, karşılıklı ziyaretler, askeri personel eğitimleri ve tatbikatlarda gözlemci personel görevlendirmesiyle daha da güçlenmiştir. İcra edilen tatbikatlara fiili ve gözlemci olarak daha fazla sayıda katılım sağlanmasının birlikte çalışmaya katkı sağlayacağını değerlendiriyorum. Karşılıklı eğitimler esnasında ülkenizde bizlere gösterdiğiniz dostluk ve misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler sizlere ülkemizi ve Türk insanını tanıtacağız ve sizleri tanıyacağız. Her türlü ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacağız" dedi. İzmir Koreliler Derneği Başkanı Kim Jae Su, "Kore Deniz Kuvvetleri Seyir Eğitim Gemileri'nin İzmir Limanı'nı ziyaret etmelerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bugün burada kıymetli misafirlerimizle bir arada bulunmaktan kıvanç duyuyorum. Özellikle uzak yerlerden katılan misafirlerimize Dernek Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Dostluğun daha da güçlenmesini arzu ediyorum" diye konuştu.

KORELİ KOMUTANDAN TÜRKÇE SELAMLAMA

Konuşmasına Türkçe "Tanıştığımıza memnun oldum" diyerek başlayan Görev Grup Komutanı Tuğamiral Jong-Sam KIM, "Ziyaretimize gösterdiğiniz sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Diğer ülkelere kıyasla Türkiye bizim için daha derin anlam taşımaktadır. Bunun sebebi iki ülkenin yıllar öncesinden gelen kan kardeşliğidir. İki ülke arasındaki kardeşlik ilişkisinin daha da gelişmesini temenni ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından törene katılanlar gemileri gezdi. Pazar gününe kadar kentte kalacak olan Koreli askerler, çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İki gemi, 11 Ekim saat 16.00'da İzmir Limanı'ndan ayrılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Eylül Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title