Haberler

İzmir Köpeğe Cinsel İstismar İddiasıyla Gözaltına Alındı

Köpeğe cinsel istismar iddiasıyla gözaltına alındıMahalle sakinleri tedirginİZMİR'in Bornova İlçesi'nde, sokak köpeğine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen bir kişi hayvan severlerin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Köpeğe cinsel istismar iddiasıyla gözaltına alındı

Mahalle sakinleri tedirgin

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, sokak köpeğine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen bir kişi hayvan severlerin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen 50 yaşındaki T.M., (Tevfik Mutlu) hakkında köpeğe hayasızca davrandığı gerekçesiyle işlem yapılarak serbest bırakıldı. Mahalle sakinleri sokakta oynayan çocukları için tedirgin olduklarını belirterek, T.M.?nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Doğanlar Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden A.A. aynı sokakta oturan evli iki kız babası T.M.?nin bir köpeği yaşadığı binaya soktuğunu gördü. T.M.?nin hareketlerinden şüphelenen Cevdet Göse, cep telefonunun kamerasını açarak binaya girdi. Göse'nin iddiasına göre T.M. köpeği cinsel istismarda bulundu. Bunun üzerine Göse polisi arayıp şikayetçi oldu. İhbar üzerine gelen polis T.M.?yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen T.M.?ye idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı. T.M.?nin serbest bırakılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

'KÖPEĞE BUNU YAPAN ÇOCUKLARIMIZA DA YAPAR"

Çocuklarının sokakta oynadığını ve köpeğe cinsel istismar da bulunan birinin çocuklara da aynı şeyi yapabileceğini belirten Göse, 'Köpeği kucağına alıp binaya girdi. Ben de cep telefonunun kamerasını açıp peşinden gittim. İlk önce çekindim bir şey yapar diye. Sonra cesaretimi toplayıp peşinden gittim. Belinden aşağı çıplaktı ve köpeğe cinsel istismarda bulunuyordu. Polisi arayıp şikayetçi oldum. Benim derdim köpek değil. Bunu köpeğe yapan yarın bizim çocuklarımıza yapar. Ben bir baba olarak tedirginim. Bu kişinin mahalleden çıkarılmasını istiyorum. Mahalleli olarak çok tedirginiz. Ben bu görüntüyü çektim ve şikayetçi oldum. Can güvenliğim olmayabilir. Aileme saldırabilir o kişi. O kişi mahalleden çıkarılsın. Bu olay onun ilk kez yaptığı bir şey değil" dedi.

'MAHALLEMİZ TEDİRGİN"

Mahalle Muhtarı Eyüp Küçük de mahallenin adının böyle bir olaya karıştığı için rahatsız olduğunu ifade ederken, 'Bu olay gerçekten yaşandı mı bilmiyoruz. Bana üç hafta önce o sokakta yaşayan bazı vatandaşlar gelerek durumu anlattı. Biz de konuyu emniyetle paylaştık. En son ise bir arkadaş cep telefonuyla çekim yapmış. Sonra polis gözaltına almış ve para cezası uygulanıp serbest kalmış. Sanırım duyduğumuza göre memleketine gitmiş. Bu gerçekten kötü bir durum. Mahalledekiler tedirgin. Çocukları var ve bunlar sokakta oynuyor. Biz mahallemizin böyle bir çirkin olayla anılmasından rahatsızız" şeklinde konuştu.

'BU OLAY KÇÜK BİR PARA CEZASIYLA KAPANMAMALI"

Konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten İzmir Valiliği Hayvan Koruma Görevlisi Sibel Altun (45) 'Mahallede yaşayanlar böyle bir olayın olduğu yönünde duyumlar alıyor. O kişiyi takip etmeye başlıyorlar. Bir kişi de o şahsın köpeğe cinsel istismarını görüntülüyor. Polis gözaltına alıp hayvana eziyet etmekten 546 lira ceza kesiyor. Maalesef o kişi artık serbest. Şuan kendisine ulaşamıyoruz. Biz diyoruz ki bugün bir hayvana yapılanın bir sonraki adımı bir çocuk ya da kendini savunamayacak halde olan bir insandır. İnsanlara duyarlı olmalarını istiyoruz. Hayvana yapılmasını görmezden gelmesinler. Yasaların da bu türü olayları engelleyici olması gerekiyor. Görüntülerden anladığımız kadarıyla köpeğe yiyecek vererek güvenini kazanıyor. Köpekte iyilik göreceğini, ona iyi davranacağını zannederek binaya giriyor. Cinsel istismar olduğu çok açık belli. O kişi çıplak kaçıyor. Köpek ise acı içinde dışarı çıkıyor. Bu anlatılamayacak kadar çirkinlikte bir olay" dedi.

Öte yandan olayı duyan hayvan severler T.M.?nin evinin önüne gelerek eylem yaptı. Öfkeli kalabalığı polis ekipleri sakinleştirdi. Hayvan severler tarafından koruma altına alınan sokak köpeği ise hayvan hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Cinsel istismarın gerçekleşip gerçekleşmediği ise yapılacak muayeneden sonra netlik kazanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title