Haberler

İzmir Kocaoğlu Adaylık Başvurusu Yaptıkocaoğlu Adaylık Başvurusu Yaptı

Adaylık için bugüne kadar kamuoyuna "Süreci izliyorumö açıklaması yapan, çevresine ise "Binali Yıldırım aday olursa adayımö diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün CHP İl Başkanı Ali Engin'e adaylık başvuru dosyasını teslim etti.

Adaylık için bugüne kadar kamuoyuna "Süreci izliyorumö açıklaması yapan, çevresine ise "Binali Yıldırım aday olursa adayımö diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün CHP İl Başkanı Ali Engin'e adaylık başvuru dosyasını teslim etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de 12 ilin adayını ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir adaylığını açıkladığı töreni yakın arkadaşlarıyla televziyondan izleyen Kocaoğlu herkesi sürpriz bir karar aldı ve adaylık başvurusu için CHP İl Merkezi'ne geldi. Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin'e aday adaylığı başvuru dosyasını vermeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip, herhangi bir günde şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı defalarca sizlerle paylaştım. Bugün rakip aday, AKP adayı belli oldu. Ben de kararımı zaten oluşturmuştum. Geldim dosyayı aldımö dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıldır sürdürdüğünü belirten Kocaoğlu, yaptıkları ve yürüttükleri bir çok proje olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde yolda, gördükleri her yerde kendisini gören İzmirlilerin, "Aday olmanızı bekliyoruz, destekliyoruz Sakın bizi bırakmaö diye yoğun bir taleple karşılaştığını dile getiren Kocaoğlu, "Eşime, çocuklarımla görüştüm. Ben rakip adaya AKP adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a "İzmir'e hoşgeldiniz' diyorum. Birlikte centilmence bir yarış olmasını, İzmir'e pozitif enerji vermesini diliyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımız, AKP iktidarının yaptıkları yapmadıkları, bunarın hepsini süreç içinde konuşacağız. 2009 seçimlerinde olduğu gibi, 2004 seçimlerinde Bornova'da olduğu gibi halkımıza hemşehrilerimize güvenerek ve onların büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkıyoruz. Bu yolda hem CHP örgütünün başta il ilçe teşkilatları ve partililer olmak üzere hem de İzmirli hemşehrilerimizin bizi yalnız bırakmayacağını, destekleyeceğine inanıyor, güveniyoruz. Kendimizi 4 milyon İzmirli hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Bundan sonra biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Söz onlarındırö dedi.

Nasıl belediye başkanlığı yaptığını nasıl kamu malı ve kent dönüşümü anlayışına sahip olduğunun zaman içinde tartışılacağını belirten Kocaoğlu "Kamu malını korumak için ama İzmir'i kalkındırmak için İzmir'i doğasıyla havası suyu toprağıyla koruyarak kalkındırmak için, İzmir'i ranta betona teslim etmemek, yeşillendirme yapacak, çevreyi koruyacak projeleri gerçekleştirmek için mutlaka ve mutlaka İzmir'i kalkındırmak için adayım. Expo sürecinde hedef olarak belirlediğiz İzmir'i sağlık üssü yapmak, İnciraltı'na sağlık kampusü yaratma hedefine İzmir Büyükşehir Belediyesi tekrar yoğun çaba göstererek sürdürecek. Planlamada merkezi hükümet desteği arayacak, sanayinin gelişmesi için teşvik dengesizlikleri ile tekrar mücadele edeceğiz. Seçim sürecinde Ulaştırma bakanın aday olmasını İzmir'in geleceğiyle ilgili kentte yapılanlar yapılmayanların daha net şekilde proje proje tarih tarih konuşulacağını, buradan centilmence sürdürecek hizmet yarışında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar yatırım yaptığını hükümetin ne kadar yatırım yaptığını konuşacağız. Sonuçta bu enerjiden bu sözlerden ve bu seçim sürecinden İzmirlilerin lehine, kalkınmaya, İzmir duruşuna, yaşam biçimine, İzmir demokrasi ve insan haklarına olan inancına hiçbir helal gelmeden onları koruyarak önümüzdeki 5 yıl içinde daha da geliştirerek İzmirlileri birlikte çıkacağımıza inanıyorum. Kazamız mübarek olsun, yolumuz açık olsun. 31 Mart'ta tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde son, üçüncü 5 yılımıza girme umut ve dileğiyleö dedi. CHP İl Başkanı Ali Engin ise 10 yıldır İzmir'e büyük hizmetler yapan çalışkan dürüst, cesur ve İzmirli Aziz Kocaoğlu'nun örgütün büyük bölümünün ve İzmirlilerin aylardan beri aday ol çağrısına kulak verdiğini söyledi. İzmir'in kalkınması, Cumhuriyet değerlerinin korunması ve sürdürülebilmesi için yine başarılı olacağına parti adına il başkanı olarak güvendiklerini söyleyen Engin " İzmiri sürdürülebilir bir kalkınmayla büyüteceğine inanıyoruz. Bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. Partimizin adayı olmasından onur ve gurur duyuyoruzö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title