Haberler

İzmir Kamyoncular, Verilen Sözlerin Tutulmasını ve Yeni Düzenleme İstedi

Kamyoncular, verilen sözlerin tutulmasını ve yeni düzenleme istedi İZMİR'in Işıkkent Semti'nde toplanan kamyoncular, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyip protesto gösterisi yaptı.

Kamyoncular, verilen sözlerin tutulmasını ve yeni düzenleme istedi

İZMİR'in Işıkkent Semti'nde toplanan kamyoncular, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyip protesto gösterisi yaptı. Kamyoncular adına konuşan Ayhan Kaptan 'Diğer mesleklerde gerekli düzenlemeler yapıldı. Bizlere ise hergün yeni ekonomik yükler getiriliyor" dedi. Kendileri içini yapılan düzenlemeleri isyan eden ve çalışma koşullarının düzenlenmesini isteyen kamyoncular, protesto gösterisi düzenledi. Işıkkent Kara Nakliyecileri birliği önünde toplanan kamyoncular, kısa süreliğine yolu trafiğe kapattı. Ardından kamyoncular adına Ayhan Kaptan açıklama yaptı. Kendisi de kamyoncu olan Ayhan Kaptan, 'C2 belgesi olan firmalarını sadece yurtdışına taşımacılık yapacağı bizlere söylendi, ama bugün hemen yere mal taşımaya başladılar. Onlara yine ucuz mazot veriliyor. Bize ise hergün ek masraflar yaratılıyor. Şimdi de takograf takmayı mecburi kıldılar. İyi ama benim iki bin TL'ye o cihazı alacak param yok. Bunu yeni araçlar için zorunlu yapsınlar" dedi. Kendilerine K2 belgesi alacakları zaman bununu sınırlı olacağının sözünün de verildiğini hatırlatan Kaptan, 'Taksilerin plakaları donduruldu, değeri iki milyona çıktı. Servis araçlarının plakası donduruldu, değeri 200 Bin TL'ye çıktı. Ama bize verilen bu söz yerine getirilmedi. Belge kullanım hakkı, babadan oğula geçebiliyor ama bir ton şartı geçtikten sonra. Biz İzmir'den Hakkariye'ye kadar mal taşımacılığı yapıyoruz. Yasal sınırlar içerisinde kalmak istiyoruz, bizlere bu türü ekonomik yükler getirmesinler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title