Haberler

İzmir Hastane Bahçesinde Kadınlardan Eylem

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Gökhan A.'nın av tüfekli saldırısında sol kolundan yaralanan, annesini kaybeden 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu'nun isteği oldu.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Gökhan A.'nın av tüfekli saldırısında sol kolundan yaralanan, annesini kaybeden 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu'nun isteği oldu. İki aylık hamile genç kadına kürtaj yapıldı. Bu arada, yaşananlara tepki göstermek isteyen İzmirli bir grup kadın ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde basın açıklaması yaptı."Kürtaj haktır, karar kadınındır", "Devlet elini bedenimden çek", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atan kadınlar adına ilk olarak Pınar Gayıp konuştu. Hastane yetkililerin Ayşe Kocaoğlu ile bilgilendirme yapmadığından yakınan Gayıp, "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadının kürtaj talebini, sağlığını tehdit ediyor olmasına rağmen babasının, kocasının izni olmadan gerçekleştiremediğini belirtmiştir. Biz bunu öğrendikten sonra İzmirli kadınlar olarak, hastaneye geldik. Hastanede heyetin toplanmasını sağladık ve Ayşe için kürtaj kararı alındı. Bundan sonra da süreci takip edeceğiz. Kürtaj haktır, kadının beyanı esastır. Bu hastanede kadın bedeni üzerindeki karar çiğnenmeye çalışılmıştır. Ayşe'nin tedavi sürecini takip ettiğimiz hastane yönetimi bizi suçladı. Bizim Ayşe'nin güvenliğini tehlikeye attığımız iddia edildi. Ancak arkadaşımız 15 gündür bu hastanede, bu süre içinde kürtajı yapılmamıştır. Hastane yetkilileri hiçbir şekilde bilgilendirmede bulunmuyor. Bugüne kadar Ayşe'nin sağlık durumundan ziyade, onun özel hayatının deşifre edilip psikolojisi bu durumdan etkilenmiştir. Burada arkadaşımız üzerinden tamamen bir namus algısı ve ahlaki kriterler üzerinde psikolojisi etkilemeye çalışılmıştır" dedi.

GEBELİĞİ SONLANDIRILDI

Hastane koridorlarında bazı kişilerin, Ayşe Kocaoğlu'nun yaşadıkları nedeniyle dedikodu yaptığını ve toplum baskısı oluşturduğunu savunan Pınar Demir de "Ayşe burada tedavi görürken kendisine hiçbir şekilde psikolojik destek sunulmamış. Ancak dünkü baskılardan sonra psikiyatri servisinden birileri yanına gönderildi. Hastanenin prestijinin korunması için Ayşe'ye destek vermek isteyen kadınlar üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldı. Ayşe'nin koluna ilk müdahale yapılırken, genel anestezi uygulanmış, gebe kadınlara zaten bu yapılan tıbbı açıdan da riskli bir şey. Ayrıca Ayşe iki kez genel anesteziye maruz kalmış ve ısrarla gebeliği devam ettirilmiş. Ayşe kürtaj istediğini beyan ettiği halde, Başhekim bunu bu hastanede gerçekleştiremeyeceğini, kürtajla ilgili bir bilgi girişi yapamayacaklarını, Sağlık Bakanlığı'nın talimatı üzerine kürtajı ancak Buca'daki bir hastanede gerçekleştirebileceklerini söylemişler. Bizim bundan haberimiz olduğunda kürtaj için yasal süre dolmak üzereydi ve hiç de hukuki olmayacak şekilde Ayşe yalnızlaştırılıp tecrit edilmiştir. Ne bizim ne de avukatların Ayşe ile görüşmesine izin verilmedi. Ancak ısrarımızın ardından hastane yetkilileriyle arkadaşlarımız Ayşe'yi ziyaret etti. Hastane koridorlarında, Ayşe'nin durumuyla ilgili dedikodu yapıldığını duyduk. Bu Ayşe'nin toplum baskısına da maruz kaldığı anlamına gelir. Bütün bunlar yaşanırken hastane yönetimi neredeydi" diye konuştu. Bu arada, sabah saatlerinde kürtaj işlemi tansiyonundaki dengesizlik nedeniyle uygulanamayan Ayşe Kocaoğlu, saat 11.30 sıralarında uyutularak gebeliği sonlandırıldı. Servise alınan genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve bir süre gözetim altında tutulacağı, ardından da kolunun tedavisine devam edileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Muğla İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title