Haberler

Izmir Gönüllü Öğretmenlerden Taciz Iddiası

Gönüllü öğretmenlerden taciz iddiasıİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, daha önce köy olan ve Bütünşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanan Kavacık'ta 35 öğrenciye gönüllü olarak ders veren öğretmenler, iddiaya göre öğrencilerin anneleriyle buluştukları gün geceyi geçirecekleri evde 3...

Gönüllü öğretmenlerden taciz iddiası

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, daha önce köy olan ve Bütünşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanan Kavacık'ta 35 öğrenciye gönüllü olarak ders veren öğretmenler, iddiaya göre öğrencilerin anneleriyle buluştukları gün geceyi geçirecekleri evde 3 kişinin tacizine uğradı. Tecavüze uğramaktan son anda kurtulan öğretmenlerin şikayeti üzerine açılan davada, 3 kişi ile kendilerine gözcülük yaptığı belirtilen 1 kişi 'mala zarar verme ve cinsel taciz' suçundan toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Kavacık Mahallesi Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Tülay Dündar'ın (53) talebi üzerine, geçen yıl 6 öğretmen gönüllü olarak mahallede yaşayan 35 öğrenciye ders vermeye başladı. Öğretmenler, S.C. (39), İ.P. (26), B.D. (26), E.Ş. (40), F.Ö. (66) ve B.Ö. (26) haftanın belirli günlerinde köyün çocuklarıyla bir araya gelip Türkçe, İngilizce ve matematik dersleri verip çocuklara destek oldu. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, geçen 14 Mayıs'ta hem veda gecesi düzenlemek hem de çocukların anneleriyle buluşmak üzere evli 3 çocuk annesi Tülay Dündar'ın daveti üzerine mahalleye geldi. Dündar'ın evinde yenen yemeğin ardından gelecek dönem yapacakları projeler hakkında konuşan öğretmenler, daha sonra geceyi geçirmek üzere Dündar'a ait konteyner eve gitmek üzere yola çıktı. İddiaya göre mahalle meydanında bir araçta alkol alan Y.I. (48), M.A. (36), M.B. (23) ve A.Ç. (18), kadınları ıslık çalıp laf atarak taciz etti. Araçtakilere aldırış etmeyen 6 öğretmen ve Dündar daha sonra eve geldi.

TEKERLEKLERİN HAVASINI SÖNDÜRÜP AYAKKABILARI YAMAÇTAN ATMIŞLAR

Gönüllü öğretmenler, konteyner evde uyumak üzere hazırlık yaparken, bir anda dışarıdan kapı zorlanmaya başladı. Kapıyı yumruklayan Y.I., M.A. ve M.B., içeriye girmeye çalıştı. Çığlık atıp yardım isteyen öğretmenlerle Dündar, dehşet dolu anlar yaşadı. Bu sırada Dündar yakınlarına ulaşıp yardım çağırdı. Mahallede oturan Dündar'ın kardeşi Hüseyin Yalçın, aracıyla konterner evin bulunduğu bölgeye geldi. Yalçın'ı fark eden şüpheliler ise koşarak uzaklaştı. Öğretmenler dışarıya çıktıklarında ayakkabıların evin yanındaki yamaca atıldığını araçlarının da tekerleklerinin havasının söndürüldüğünü fark etti. Olayın ardından büyük şok yaşayan öğretmenler, 4 saldırgandan şikayetçi oldu. İlk etapta zanlıların 4'ü de suçlamaları kabul etmedi. Dışarıda gözcü olarak beklediğini ikinci ifadesinde itiraf eden A.Ç., arkadaşlarının kadınlara tecavüz etmek amacıyla konteyner eve gittiğini söyledi. İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, zanlılar 'mala zarar verme ve cinsel taciz' suçundan toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

"CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUZ"

Öğretmenlerin saldırıya maruz kalması, mahallede yaşayanların da tepkisini çekti. Tutuksuz olarak yargılanan zanlıların köyün erkekleri tarafından darp edildiğini söyleyen konteyner evin sahibi Dündar, "Öğretmenlerden çocuklarımıza ders vermelerini rica ettim. Kırmayıp geldiler. Hem ders verdiler hem de psikolojik destek sağladılar. Çok faydalarını gördük. Ancak veda gecesi düzenlediğimiz gün kendini bilmez 3 kişi, eve girmeye çalıştı. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Öğretmenlerimizle olaydan sonra da konuştum ve psikolojilerinin bozulduğunu günlerce olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Ben bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorlar, sokağa çıkamıyorlar. Hatta köyümüzdeki kadınlarla toplanıp sopalarla bu kişileri dövelim diye bile düşündük" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title