Haberler

İzmir Elvan: En Zor Kısım İzmir Bölümü

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, İstanbul ile İzmir arasında yapımı devam eden Belkahve Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul ile İzmir arasında yapımı devam eden 433 kilometre uzunluğundaki otoyol güzergahındaki Belkahve Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Tünelle ilgili bilgi alan ve tünele giren Bakan Elvan burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Genel anlamda İstanbul- İzmir arasındaki otoyolun yüzde 40'ı tamamlandı, İzmit Körfezi geçişini 2015 yılı sonunda tamamlayacağız. Otoyolun İzmir'deki kısmı 35 kilometre ancak, bu toplam projenin en zor kısmı. Bu bölümde Bornova ve Turgutlu viyadükleri olmak üzere iki viyadük yapılacak. Yaklaşık 6.3 milyar dolarlık projenin İzmir'deki bölümüne 474 milyon dolar harcanacak. Belkahve Tüneli'ni 2016 yılında tamamlamayı düşünüyoruz. Gelecek Ağustos ayında da ışık görme töreni düzenlenerek tünelin iki ucu birleşecek. Bornova viyadüğü 2 bin 238 metre uzunluğuyla Türkiye'nin sayılı viyadükleri arasında, burası da gelecek yıl Aralık ayında tamamlanacak. Turgutlu viyadüğü ise 407 metre uzunluğunda. O da gelecek Haziran'da tamamlanacak. Projenin tamamlanmasının ardından İstanbul İzmir arası 3.5 saate kadar düşecek. Proje çalışmaları öngörülenin de önünde ilerliyor. İzmir'in yapısı gereği, coğrafi konumu nedeniyle eğim ve kara nokta çok, bu projeyle bu sorunlar da ortadan kalkacak. Otoyol, İzmir- Aydın otoyolu ile birleştirilecek. Kemalpaşa'da şehir geçişinde ciddi sıkıntılar var, bu nedenle 6.5 kilometrelik otoyola Kemalpaşa bağlantı yolu yapılıyor bu da Temmuz ayında bitecek."

Daha sonra İzmir Limanı'na geçen Bakan Elvan, makam minibüsüyle limanı gezip Liman İşletme Müdürlüğü'nde bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title