Haberler

İzmir Ege Üniversitesi'nde 17 Öğrenci Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kollektifleri'nin hem üniversite hem de fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılması eylemine polisin müdahalesi sert oldu. 17 öğrenci gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi'nde öğrenciler saat 12.30'da Ege Üniversitesi kampusu girişine ve ayrıca fakülte girişlerine turnike konulmasını protesto için İletişim Fakültesi karşısındaki Yabancı Diller Yüksek Hazırlık bölümü önünde toplandı. Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kollektifleri'nin hem üniversite hem de fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılması eylemine polisin müdahalesi sert oldu. Polis kızlı erkekli 17 öğrenciyi zor kullanıp gözaltına aldı.

ÖĞRENCİLER: BU TURNİKELER PAS TUTMUŞ, TEMİZLİYORUZ

Polisin de önceden önlem aldığı görüldü. Kendilerine Öğrenci Kollektifleri adını veren grup getirdikleri deterjanlı suyu turnikelere döküp, cam bezleriyle silmeye başladı. "Bu turnikeler pas tutmuş, temizliyoruz" diyen öğrenciler daha sonra Metro istasyonu girişindeki turnike kapılarına doğru koştu.

ÖĞRENCİLER: İPİ DAHA HIZLI ÇEKMELİYİZ, BU TURNİKELERİ YIKMALIYIZ

Bu kez turnikenin dışında üzerlerinde "Yıkım ekibi" yazan tişörtler giyen bir grup öğrenci ince bir halatı turnike kapısına, diğer ucunu da oyuncak plastik dozere bağlayıp çekerek gösteri yaptı. Öğreniciler turnike eyleminde, "Bu turnikeler kadın, laiklik bilimsel eğitim düşmanlarının getirdiği bir turnikedir. İpi daha hızlı çekmeliyiz, bu turnikeleri yıkmalıyız" dedi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öğrenciler turnike içinde ve dışında eylemi sürdürürken polis müdahale etti. Öğrenciler kendilerini yaka paça gözaltına almaya çalışan polise direndi. Polis yakaladığı öğrencileri yatırıp ters kelepçe taktı. Karga tulumba polis otobüslerine götürülen öğrencilerin, "Nefes alamıyoruz. Boğazımı çok sıktın. Kolum kırılıyor. Burnumdan kan geldi" diye bağırdığı görüldü.

17 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Polis gözaltına aldığı 17 öğrenciyi, karakola götürdü.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

sevim koş:

chp zihniyetli çapulcular. . . . . . ulan o turnikeler olsa ne olmasa ne . . amacınız pislik yapmak. . . .

27
7
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen:

devlet malına zarar verenlerin okullardan atılması lazım. bak bakalım bir çiviyi dahi sökebiliyorlarmı. ne yapsalar yanlarına kalıyor. Böyle uyduruk kanunlar bunları şımartıyor. Bizim vergilerimiz ile yapılan okullar bunlara haram olsun. Bunlara bizim malımızı yağmalatanlarada haram olsun

26
2
yanıtYanıtla
seba:

Boyle ortaligi karistiran ogrencileri okula almayacaksin bunlar egitim icin okula gitmiyorlar bu tiplerden ne tas olur ;ne hamam. . . yaptiklari hareketlerin hepsi kargasa cikarmak. adam gibi ilim , bilim ogrenin devlete, millete faydali gencler olun. . . bizde okula gittik . okuldan eve ;okuldan eve bugun daha cok bilgi ogrenelim. diye okuduk. hayret ediyorum bu genclere.

20
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Öldürün bu pislikleri atın Ege Üniversitesinden. Rektör sana görev düşüyor

20
4
yanıtYanıtla
DD:

NEDEN . . . SENİN GİBİ GERİ ZEKALILAR MI ALINSIN ??

yanıt3
yanıt20
44:

ATIN OKULDAN BİTTİ

19
3
yanıtYanıtla
vbvb:

ya ünide okusanız lisans da yapsanız kafanız bu ülkenin kafası işte 100 yılda geçsse uğraşacağınız şeyler böyle saçma sapan şeyler olacak hep sanki bana atomumu parçalayacaksınız o minnacık beyinlerinizle takın kulaklıkları çıkın gezin sağda solda ya

9
0
yanıtYanıtla
mug:

haklılar bornovada oturan bir birey olarak diş tedavim için dişçiliğe giderken dünya kadar eziyet çekiyoruz. hadi öğrencilerin kartı var. sivil birey diş hastanesine tedavi amaçlı gittiğindeki rezilliği görseniz 2 adımlık yolu 10 km yürüyoruz sayelerinde!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title