Haberler

İzmir'deki Selde Yaşam Mücadelesi

Güncelleme:

İzmir'de, meydana gelen selde kameralara suda sürüklenme görüntüleri yansıyan Ercan Sever, oğlu Berkay Sever ile tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

İzmir'de, meydana gelen selde kameralara suda sürüklenme görüntüleri yansıyan Ercan Sever, oğlu Berkay Sever ile tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

Boğaziçi Caddesi'nde yaşamını yitiren Ümit Özcan ve oğlu Berkay'la sel sularına kapılan Ercan Sever, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmasının ardından olayı AA'ya anlattı.

Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerdeki kişinin olayda ölen Ümit Özcan değil, kendisinin olduğunu belirten Sever, "O anda ip at, ip at dedim, attılar ama yakalayamadım" dedi.

Olay öncesi oğlu ve komşusunun çocuğu Ümit ile sağanak nedeniyle yolda kalan bir arkadaşına yardım için otomobilleriyle Boğaziçi Caddesi'ne gittiklerini dile getiren Sever, arızalanan araca ulaştıklarında yardım için kendisinin otomobilinden indiğini, oğlu Berkay ve Ümit'e "çok yağmur yağıyor sakın aşağı inmeyin" dediğini söyledi.

Sever, arızalı araçla uğraşırken birden çevreden, "arabanın altında biri var" diye bağrışmalar duyduğunu dile getirerek, o anları şöyle anlattı:

"Arabayla uğraşırken millet bağırdı. Ama kim gidiyor, ne gidiyor anlayamadık. Biz sadece el görüyorduk. Onu yakalamaya çalışırken göründüğü gibi kendimizi suyun içinde bulduk. Su aldı götürdü bizi de 300 metre gittik. İp atmaya çalıştılar, öyle yaptılar böyle yaptılar, en sonunda bir arabanın altına girerek durdum. Sağ olsun esnaf geldi kurtardı."

-"Her yağmurda bunu yaşıyoruz"

Oğlunun da aynı şekilde selde 300 metre kadar sürüklendiğini ve yaralı kurtulduğunu ama komşularının oğlu Ümit'in boğularak yaşamını yitirdiğini, bu nedenle büyük acı yaşadığını ifade eden Sever, "Bizim burası. Doğduk, büyüdük, öleceğiz; bu sorun aynı sorun. A partisi de gelse, B partisi, C partisi de gelse Gültepe neticede... Her yağmurda böyleyiz, kimse bizim derdimizi dinlemiyor" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Ümit Özcan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title