Haberler

İzmir'deki Dershane Çalıştayında Protesto

Güncelleme:

İzmir'deki dershane çalıştayında MEB Müsteşar Yardımcısı Büyük gazetecilerin dışarı çıkmasını isteyince dershaneciler tepki gösterip salonu terk etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin kapatılması için dershane sahiplerini ikna etmek amacıyla başlattığı 'ikna toplantıları' kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) düzenlenen çalıştayda bakanlık müsteşar yardımcısı Yusuf Büyük ile dershane yöneticileri arasında 'gazetecilerin dışarı çıkartılması' hakkında tartışma çıktı.

Tartışma, İzmir, Manisa, Ayın, Afyon, Kütahya, Muğla, Denizli ve Uşak'tan gelen dershane sahip ve yöneticilerinin katıldığı 'Özel Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri İstişare Toplantısı'nın açılış konuşmasının ardından gazetecilerin dışarı çıkmasını istemesiyle başladı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'ün gazetecilerin dışarı çıkarılması isteğine dershaneciler tepki gösterdi. Büyük'ün ısrarı üzerine dershane sahipleri durumu protesto ederek salonu terk etti. Salondaki dershane yöneticilerinden geriye 20 kişilik bir grup kaldığı görüldü.

Bazı dersane yöneticileri bakanlık müsteşarlarına tepkilerini, "Genel ev mi işletiyoruz. Meyhane mi işletiyoruz dershaneleri kapatıyorsunuz?" sözleriyle gösterdi.

Toplantı salonunun dışında açıklama yapan Ege Dersane Paydaşları Platformu adına Özer Akdemir, toplantının istişareden öte 'ikna ve dayatma' amacı taşıdığını söyledi.

Bakanlığın dershane ve etütlerin yüzde 70'inin özel okula dönüşmek istediği şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Akdemir, "Bu yüzde 70 nerededir? Ulusal ve uluslararası normlarda dershane kapatmanın yeri var mıdır? Dünyada özel öğretimi yasaklayan bir ülke var mıdır? Dershaneler kapatılırsa merdiven altına inen yerler nasıl bir sonuç doğuracak? Dershaneler rant kapısı olarak görüldüğü için kapatılıyorsa özel okullar farklı bir rant kapısı olmayacak mı?" diye sordu.

Kendilerine konuyla ilgili bilgi verilmediğini, taslak sunulmadığını dile getiren Özer Akdemir, "Toplantı sadece 'paydaşlarla görüşüldü onları dinledik' demek için yapılan ve ön hazırlığı olmayan içi boş salonlara yapılan bir toplantıdır. Ayrıca biz paydaşlara herhangi bir taslak sunulmamıştır. Belgeleri incelemek ve görüşleri sunmak için zaman da tanınmamıştır. Dolayısıyla dershaneler ve etüt merkezleri muhatap kabul edilmemiştir. Maalesef, bizi yönetenler bizleri gerçekten dinlemek, anlamak sorunlarımıza çözüm üretmek yerine yukarıdan aldıkları kapatın emrini uygulamak için istişare adını verdikleri bu tiyatroyu bize reva görmektedirler" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özer Akdemir Yusuf Büyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title