Haberler

İzmir'de Şüpheli Araçta Silah ve El Bombası Bulunması

İzmir'in Ballıkuyu semtinde durdurulan otomobilde silah, el bombası ve patlayıcı düzeneği ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan 9 zanlıdan 2'sinin terör örgütü PKK üyesi olduklarını itiraf ettiği belirlendi.

İzmir'in Ballıkuyu semtinde durdurulan otomobilde silah, el bombası ve patlayıcı düzeneği ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan 9 zanlıdan 2'sinin terör örgütü PKK üyesi olduklarını itiraf ettiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, operasyonda tutuklanan 9 kişiden Sami Ö. ve Enez A, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadelerinde terör örgütü PKK üyesi olduklarını kabul etti.

Tutuklanan Hüseyin Ö. ifadesinde, diğer tutuklu zanlı Ferhat Y. ile aynı uçakla Mardin'den İzmir'e geldiğini ancak daha önce kendisini tanımadığını, "aynı taksiye binmenin daha ucuz olacağını teklif etmesi üzerine" birlikte yolculuk yaptıklarını iddia etti.

Suçsuz olduğunu savunan zanlılardan İbrahim I, köylüsü Ferhat Y'nin yardım istemesi üzerine bir araç kiralayarak Kemalpaşa'nın bir köyüne gittiklerini anlattı. Ferhat Y'nin, çapkın birisi olduğunu, kız arkadaşıyla buluşmaya gittiklerini sandığını savunan İbrahim I, araçta patlayıcı düzenek ya da bomba olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

Bu arada İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin davaya ilişkin kararında, Enez A. ve Sami Ö'nün el yapımı bombalarda parmak izinin bulunduğu, Soma - Kırkağaç yolunda askeri araca yapılan bombalı saldırıya ilişkin ses ve görüntü kaydının ele geçirildiğine yer verildi.

Kararda ayrıca tutuklu kişilerden Fahrettin A'nın gömülü bulunduğu yerden çıkarılan 15 kilogram TNT patlayıcıyla ilgisini kabul ettiği kaydedildi.

Olay

İzmir'de polis ekiplerinin 6 Mayıs'ta şüphe üzerine durdurduğu otomobilde yapılan aramada 2 ruhsatsız silah, 3 el bombası ve patlayıcı düzenek ele geçirilmişti. Olayla ilgili MİT Bölge Başkanlığı, İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda İzmir, İstanbul, Batman, Aydın, Mardin ve Manisa'da toplam 21 kişi gözaltına alınmış, emniyette ifadesi alınan 7 zanlı savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Mahkemeye sevk edilen 14 zanlıdan Enez A, Sami Ö, Ferhat Y, İbrahim I, Hüseyin Ö, Fahrettin A, Mehmet A.K, Mehmet M.K. ve Ali D, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütü adına patlayıcı madde bulundurmak", "silahlı terör örgütü adına eylemde bulunmak" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemalpaşa Mardin İzmir Enez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title