Haberler

İzmir'de Lokumcu İçin Yürüdüler

HES'lere ve AKP'ye Hayırö konulu düzenlenen protestoda çıkan olaylarda, kalp krizinden hayatını kaybeden Metin Lokumcu için İzmir'de yürüyüş düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Artvin'in Hopa İlçesi'nde yapacağı miting öncesi ôHES'lere ve AKP'ye Hayırö konulu düzenlenen protestoda çıkan olaylarda, kalp krizinden hayatını kaybeden Metin Lokumcu için İzmir'de yürüyüş düzenlendi.

Konak Eski Sümerbank önünde, bugün saat 18. 30 sıralarında toplanan Özgürük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Türkiye Kominist Partisi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na üye yaklaşık 100 kişilik grup, Artvin'in Hopa İlçesi'nde ôHES'lere ve AKP'ye Hayırö konulu düzenlenen protestoda polisle yaşanan kargaşada Metin Lokumcu'nun kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesini protesto etti. 'Katil AKP halka hesap verecek', 'AKP mezara, halk iktidara', 'Tayyip şaşırma sabrımızı taşırma' sloganları atarak AK Parti İzmir İl binasına yürüyen grup adına açıklama yapan ÖDP İl Yönetim Üyesi Yüksel Keleş, ôAKP'nin polisi saldırısı sonucu arkadaşımız Lokumcu'yu kaybettik. AKP bir yandan ileri demokrasi naraları atarken öte yandan da gazla copla her yerde halka saldırıyor. AKP, 12 Eylül referandumunun ardından kendi 12 Eylülünü yürürlüğe koyarak faşist yöntemlerle tekelci iktidarını inşa ediyor. Hopa polis kuşatması altında gaza boğulurken, Tayyip Erdoğan çevreden taşıdığı kalabalık önünde hiç utanmadan demokrasi naraları atıyor. İşte AKP'nin yarattığı Türkiye budur!ö dedi.

Grup dağılmak üzereyken polis aracına yumurta atıldı. Olay büyümeden grup dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title