Haberler

İzmir'de Kargo Teslim Kaçak Cep Telefonları Ele Geçirildi

Doğu ve Güneydoğu illerinden İzmir’e kargoyla getirilen gümrük kaçağı 382 adet cep telefonu, 586 adet cep telefonu bataryası, 73 adet şarj aleti ve 14 adet tablet polis tarafından ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi yakalandı.

Doğu ve Güneydoğu illerinden İzmir'e kargoyla getirilen gümrük kaçağı 382 adet cep telefonu, 586 adet cep telefonu bataryası, 73 adet şarj aleti ve 14 adet tablet polis tarafından ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Emtia Kaçakçılığı Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, Van'dan Karşıyaka ilçesine, Şanlıurfa'dan da Torbalı ilçesine kargoyla gümrük kaçağı cep telefonları getirileceği bilgisine ulaşıldı. Polis ekipleri Karşıyaka'ya getirilecek gümrük kaçağı cep telefonlarını taşıyan kargo şubesi çevresinde önlem aldı. Bir süre sonra kargo kolisini teslim alarak şubeden ayrılan M.Ç. isimli şahıs, kargo kolisi içerisinde bulunan 100 adet kaçak cep telefonu ve bu telefonlara ait 100 adet cep telefonu bataryasıyla birlikte yakalandı. M.Ç.'nin çalıştığı ve F.Ö. isimli şahsa ait iş yerinde de kaçak cep telefonu olabileceğini değerlendiren polis ekipleri, iş yerinde arama yaptı. Aramada 49 adet kaçak cep telefonu ile 300 adet cep telefonu bataryasına el kondu. 2 şüpheli şahıs, emniyetteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

ZANLILAR SERBEST

Polis ekipleri Şanlıurfa'dan Torbalı'ya getirilecek gümrük kaçağı cep telefonları için Torbalı'daki kargo şubesinin önünde önlem aldı. Kargo şubesine araçla gelen İ.S. ve M.A., kargo kolisini teslim alıp araçla ayrılacakları sırada polis tarafından yakalandı. Şahısların teslim aldıkları kargo kolilerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramalarda, çeşitli markalarda 233 adet cep telefonu, 186 adet cep telefonu bataryası, 73 adet cep telefonu şarj aleti ile çeşitli marka ve modellerde 14 adet tablet bilgisayar ele geçirildi. Olayda yakalanan şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Her iki olayda çeşitli markalarda toplam 382 adet cep telefonu, 586 adet cep telefonu bataryası, 73 adet şarj aleti ile 14 adet tablet ele geçirildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Karşıyaka Torbalı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title