Haberler

İzmir'de Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu

İzmir'in Buca İlçesi'nde, devriye gezen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, dünyada nesli tükenmekte olan Hint gölet balıkçıl kuşu (Indian pond heron) buldu.

İzmir'in Buca İlçesi'nde, devriye gezen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, dünyada nesli tükenmekte olan Hint gölet balıkçıl kuşu (Indian pond heron) buldu. Yetkililere teslim edilen kuşun koruma altına alınmış, nadir görülen bir cins olduğu belirtildi.

Hasan Ağa Parkı çevresinde devriye gezen Buca Asayiş ekiplerinde görevli polis memuru Şeref Dağ, Türkiye'de çok nadir görülen ve dünyada nesli tükenmekte olan Hint gölet balıkçıl kuşu buldu. Ekip otomobiline aldığı yaralı kuşu polis merkezine götüren Dağ, burada besleyip su verdi. Dünya üzerinde İran ve Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde az sayıda bulunan balıkçıl kuşu, uzun gagası ve devetüyü rengiyle dikkat çekerken, polis memuru Dağ, "Devriye gezerken Hasan Ağa Parkı'nda birkaç karganın bir kuşa saldırdığını gördük. Yaralı kuşu alarak polis merkezine getirdik" dedi. Gagası kırık olan Hint balıkçıl gölet kuşu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Hint gölet balıkçıl kuşu türüne daha önce Nevşehir, Ayvalık ve Tarsus'ta da rastlandığı ifade edildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title