Haberler

İzmir'de Dolandırıcılık İddiası

Güncelleme:

İzmir'de kendisini doktor olarak tanıtan bir kişinin siyasetçilerle arkadaş olduğunu iddia ederek 3 kişiyi 350 bin lira dolandırdığı iddia edildi.

- İzmir'de polise başvuran 3 kişi, kendisini uzman cerrah olarak tanıtan bir kişinin bazı milletvekilleriyle arkadaş olduğunu iddia ederek kendilerini dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu İzmir'de kendisini doktor olarak tanıtan bir kişinin siyasetçilerle arkadaş olduğunu iddia ederek 3 kişiyi 350 bin lira dolandırdığı iddia edildi. Karabağlar ilçesi Bozyaka mahallesinde dolandırıldığı iddiasıyla polise başvuran Mustafa Uzunal, gazetecilere yaptığı açıklamada kendisini Hamit Aras ismiyle tanıtan bir kişiye dükkanını kiraladığını, şahsın zaman içinde kendisiyle dostluk kurarak güvenini kazandığını ve borç para aldığını savundu.Şahsın bazı milletvekilleriyle yakın arkadaş olduğu izlenimi verdiğini, Kırşehir'den milletvekili adayı gösterileceğini ifade ettiğini ileri süren Uzunal, şöyle konuştu: "Ablamın ameliyatı için Ankara'da özel bir hastaneden randevu alınması konusunda yardımcı oldu. En son Ankara'ya gittiğinde de bazı milletvekillerinin yanından beni aradığını ve iyi arkadaş olduklarını söyledi. Kendisinin de Kırşehirden milletvekili adayı olacağını söyledi. Biz de inandık. Bankada 3 milyon 700 bin lira parası olduğunu, 7 tane otobüsünün bulunduğunu söylüyordu. Ancak parasını repoda olması nedeniyle kullanamadığını belirterek paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de bana verdiği nişanlısının kardeşi Pınar Büyükçoban'a ait banka hesabına 4 kalemde 133 bin lira para gönderdim. Ablamın ameliyat günü gelip çatınca onu aradım ancak telefonun kullanıma kapalı olduğunu anladım."Pınar Büyükçoban'ın da dolandırıldığını kendisinin uyarısı üzerine anladığını ifade eden Uzunal, Hamit Aras ismini kullanan şahsın 3 kişiden aldığı 350 bin lira ile kayıplara karıştığını iddia etti. Uzunal, yaptıkları araştırmada söz konusu şahsın kendisini Konya ve Muğla'da Ali Güzel, Çanakkale ve İstanbul'da Erhan Uçar ismiyle tanıttığını ve estetik ameliyatla yüzünü değiştirdiğini ileri sürdü.Pınar Büyükçoban ise kardeşinin nişanlısı olan ve Hamit Aras olarak tanıdığı kişiye 200 bin liraya yakın para verdiğini ileri sürerek, "Hala şoktayım. Benim hesabıma para yatırdığını söylüyordu ama öyle bir hesap yokmuş. Sindire sindire dolandırdı" dedi.İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin şikayet üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. -Dolandırıcılık iddiası-Sahte doktor

Kaynak: AA / Güncel

Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title