Haberler

İzmir'de AB'nin Geleceği ve Türkiye İlişkileri Masaya Yatırıldı

İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Türkiye başlıklı panelde, ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem geçiren Avrupa’nın krizden çıkıp çıkamayacağı ve Türkiye ilişkilerinde gelinen son nokta tartışıldı.

İzmir Üniversitesi'nde düzenlenen Avrupa Birliği'nin Geleceği ve Türkiye başlıklı panelde, ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem geçiren Avrupa'nın krizden çıkıp çıkamayacağı ve Türkiye ilişkilerinde gelinen son nokta tartışıldı.

İzmir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü tarafından düzenlenen panelde, Avrupa ve Türkiye'da yaşananlar masaya yatırıldı. İzmir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Yrd.Doç. Dr. Defne Erzene Bürgin'in moderatörlüğünü yaptığı "Avrupa Birliği'nin Geleceği ve Türkiye" başlıklı panele, İzmir Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Demirci ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. Balkan Devlen ve Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin konuşmacı olarak katıldı. Akademisyenler ve öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri panel sonunda konuşmacılara teşekkür plaketlerini İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu takdim etti.

Yunanistan'ın borçları nedeniyle süren görüşmeleri değerlendiren Prof.Dr. Muzaffer Demirci, öncelikle yanıtlanması gereken sorunun "Kriz kimin krizi?" sorusu olduğunu söyledi. Sorunu hem AB'nin kendi krizi, hem de üye ülkelerin kötü yönetimlerinden kaynaklanan bir kriz olarak nitelendiren Demirci, sorunun yine AB tarafından çözülmesi gerektiğini belirtti. Demirci, "Yunanistan'ın Euro'dan çıkması iflas demektir, kontrolsüz fakirleşmeye neden olur. Euro içinde kalınarak süreç kontrollü sürdürülmeli" diye konuştu.

Konuşmasında Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizi değerlendiren Doç. Dr. Balkan Devlen, bir iç sorun olarak nitelendirilemeyecek sorun karşısında AB'nin tutumunu "çekingen ve en düşük derecede müdahil" olarak tanımladı. Bu politikada Rusya'nın AB'yi topluluk olarak kendisine karşı görmesinin etkili olduğunu belirten Devlen, "Kremlin'in Avrupa'ya yaptığı somut maddi yardımlar ve özellikle kuzey Avrupa ülkelerinin Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığı da bu duruşta etkili" diye konuştu.

İSLAMOFOBİ AB'NİN KÜLTÜRLERÜSTÜ YAPISINA UYGUN DEĞİL

Son dönemde yapılan anketlerin, 2008 krizinden bu yana AB konusunda negatif görüş bildirenler ile pozitif görüş bildirenlerin eşit seviyeye geldiğini gösterdiğine dikkat çeken Yrd.Doç. Dr. Alexander Bürgin de, "Ülkelerin AB'ye güven ve desteğinin son dönemde gerilemesi ile birlikte gündemdeki en önemli konuların ekonomik kriz, göçmenlik, kamu maliyesi ve terörizm başlıklarında toplandığını görüyoruz" dedi. İslamofobi'nin AB'nin kültürlerüstü yapısına uygun olmayan bir anlayış olduğunu ifade eden Bürgin, "Türkiye'nin AB'ye katılım süreci devam ediyor ancak Euro ve Ukrayna gibi krizler nedeni ile ülkelerin odaklandıkları nokta şu an farklı bir alana kaymış durumda. Yakın ilişkilerin sürdürülmesi iki taraf için de faydalı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title