Haberler

Casusluk Davasında Amiraller İçin Gözaltı Kararı

Güncelleme:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen casusluk soruşturması kapsamında 6 subay için gözaltı kararı alındı. Gözaltı kararı alınanlar arasında amiraller de var.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, " İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda, aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildi.

AMİRALLERDEN BİRİ ABD, DİĞERİ ANKARA'DA GÖREVLİ

Başsavcıvekili Okan Batu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan muvazzaf subaylar adliyeye çağrıldı. Gözaltı işleminin adliyede uygulanacağı belirtildi. Amirallerden birinin ABD'de diğerinin Ankara'da görevli olduğu öğrenildi. Muvazzaf subayların "Askeri Casusluk" operasyonunun ardından görevden alınan askerlerin yerine getirilen isimler olduğu ileri sürüldü.

SADECE 1'İ GÖZALTINA ALINABİLDİ

İzmir merkezli operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 6 muvazzaf askerden bir binbaşı gözaltına alındı, 2 amiral ve 3 binbaşı ise rapor aldıkları için gözaltı işlemi uygulanamadı.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI, İZMİR'E GETİRİLDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan 6 subaydan Binbaşı A.Ö.'nün İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirildiği ve adliyeye sevkedildiği belirtildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

TMK 10. maddesiyle görevli savcı Zafer Kılınç'ın "askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma" suçlamasıyla 49'u muvazzaf asker 357 kişi hakkında hazırladığı iddianamede, sanıklar için 2 yıl ile müebbet hapis arasında değişen cezalar istenmişti.

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensubunun da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği iddia edilmişti.

Örgüt lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verileri kaydetmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçlarından müebbet ve dokuzar yıl, sanıklar arasındaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında da "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek" suçlamasıyla 2 ila 6 yıl hapis cezası talep edilmişti.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan 2013'te görülmeye başlanan davada bugüne kadar 44'ü Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından olmak üzere tutuklu 69 sanık tahliye edilmişti.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin ardından davanın İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi kararlaştırılmış, 5'i asker 10 tutuklunun da bu mahkemece tahliye edilmesiyle 357 sanıklı davada tutuklu kalmamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın 20 Ekim 2014'te görülen duruşmadaki müdahillik talebi, "suçtan zarar görme ihtimali bulunduğu" gerekçesiyle kabul edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

varan 1:

fuat avninin, recep tayyip erdoğanın ta kendisi olduğunu geçtiğimiz hafta burdan açıkladık. dut yemiş bülbüle döndü. . size şeytani hile kuruyordu, iyi polis kötü polisi oynuyordu, öylece muhaliflerinde kendisine bel bağlamasını sağlıyor, ayrıca kendini bütün büyük örgütlere hakimmiş gibi sizi korkutuyordu. şimdi tespit edildiğini biliyor, sakın takip etmeyin, o sayfayı açmayın, engelleyin. asıl biz sonuna geldik bu işin. sizde bizden başka hiçkimsenin asla galip gelmediğini bileceksiniz.

6
8
yanıtYanıtla
A vci:

Tum fetullahcilar tsk ve tum kamudan ayiklanmali, akp li degilim ama pkk ve fetullahcilarla mucadelesini sonuna kadar destekliyorum. tsk ve poliste kamufile olmus daha cok hain var, durmak yok

5
5
yanıtYanıtla
içimiz dışımız hain dolu:

pkknın neden bitmediğine dair basit bir örnek daha. . devlete uyarıdır bu subaylara rapor veren doktorlarda işin içinde olabilir, tutuklama istenince vay efendim midem ağrımışta yaz len ay rapor olmaz. . rapor veren veren doktor her zaman incelenmeli herşeyi örtbas etmeyin yetiversin artık memuru korumanız

6
0
yanıtYanıtla
tarık:

hep rapor almışlar yanyatıp milletin parasını yiyorlar yetmedi vatan hainliğimi kim vatan hayinliği yapıyorsa milletin Allahın laneti üzerine olsun

3
2
yanıtYanıtla
mardinli:

eğer içlerinde hainlik varsa sıkın kafalarına gitsin

2
0
yanıtYanıtla
ÖZ TÜRK:

NE CASUSU GEMILERI SATAN ABD UCAGI SATAN ABD SILAHLAR ABD DEN BIR TEKNOLOJIN BIR ICADINMI VAR DÜNYAYI ELE GECIRECEK BIR POTANSIYELINMI VAR EGER BU SÖYLENENLER DOGRUYSA BU CASUSLUK DEGIL ABD YE TERS DÜSMEKTIR YOKSA BIZIM NE GIBI BIR GIZLI SIRRIMIZ OLABILIR KOZMIK ODAMIZI GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE DAGITTILAR BIZI YILLARDIR ABD YÖNETIYOR HER SEYE ONLAR KARAR VERIYOR BIZI YÖNETENLERI BILE ONLAR BELIRLIYOR CILLER ÖZAL DERVIS CETIN EVREN HATTA DEMIREL GIBI SON DEVIRDE BASA GETIRDIKLERINIDE SIZ BILIYORSUNUZ

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title