Haberler

İzmir CHP'li Susam'dan İzmirli Çıkışı

CHP'li Susam'dan İzmirli çıkışı GENEL seçimde liste dışı kalan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Susam, partisinin milletvekili aday listesinde daha çok İzmirli'nin yer almasını beklediğini belirterek "Daha çok İzmirli yerel siyasetçiye, ya da görev yapmış milletvekillerine yer verilmeliydi" dedi.

CHP'li Susam'dan İzmirli çıkışı

GENEL seçimde liste dışı kalan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Susam, partisinin milletvekili aday listesinde daha çok İzmirli'nin yer almasını beklediğini belirterek "Daha çok İzmirli yerel siyasetçiye, ya da görev yapmış milletvekillerine yer verilmeliydi" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, seçimlerde bölge belirtmeden İzmir için CHP'den kontenjan adaylık başvurusu yaptı ama listelerde yer bulamadı. Kordon Otel'de Basın toplantısı düzenleyen Susam gelişmeleri değerlendirdi. Susam şöyle konuştu: "İzmirli siyasetçi yetiştirİLmeli. İzmirli CHP'ye destek veriyor. Daha çok İzmirli yerel siyasetçiye, ya da görev yapmış milletvekillerine yer verilmelidir diye İzmirli talebini dillendirdim. Çalışmalarına tanık olduğum kişileri önerdim. İzmir'i iyi tanıyan bir milletvekili olarak İzmir'i soluyan, duygularını bilen bir vekil olarak listelerde gördüğüm eksiklikleri net olarak söyledim. Liste başlarında kadın adayların yerlerinin değiştirilmesini de önerdim ve kabul edildi."

'ADAYLIK TALEBİM OLMADI'

Susam milletvekilliği adaylığı talep etmediğini, ihtiyaç varsa değerlendirilmeyi istediğini belirterek, şunları söyledi: "Burukluk ve kırgınlık kesinlikte yoktur. Milletvekilliği ağır bir sorumluluktur. Maddi ve manevi önemli sorumlulukları olan bir görevdir. Kontenjan adaylığı için başvuruya gittiğimde Genel Başkan'a 8 yıl milletvekilliği yaptığımı, her makama geldiğimi, şahsi olarak talebim olmadığını belirterek 'siz kontenjanları belirleyecek makamsınız. Ben bize bilgi veriyorum. 8 yıl yaptığım çalışmaları biliyorsunuz. En yakından takip eden birisiniz. Esnaf teşkilatı ile bağımı biliyorsunuz. Esnaf hareketi ile parti arasında köprü kuran biri olduğumu biliyorsunuz. Bana ihtiyaç duyarsınız partinin emrindeyim' dedim. Şahsen benim talebim değildi. Kendi talebim olsaydı ön seçime girerdim, yarışırdım ve devam ederdim. Her noktaya seçimle gelmiş biriyim. Benim pozisyonumda birine ihtiyaç varsa onun değerlendirmesine bıraktım."

ORGANİK TARIM YAPACAK

CHP İzmir Milletvekili Susam, partisinin yarın İstanbul'da yapacağı 'Alkışlıyoruz' mitingine katılacağını belirterek, bundan böyle Buca ve Bursa'daki arazilerinde organik tarım ve zeytinciliğe daha çok zaman ayıracağını, İki aylık torunu 'Nehir' ve ailesiyle birlikte vakit geçireceğini söyledi. Susam, "Siyasetin emekliliği olmaz. Cumhuriyetin 50'nci yılında başladığım siyaseti 100'üncü yılında da devam ettireceğim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title