Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, "Aziz Kocaoğlu'nu eleştirebilirsiniz ama İzmir, İzmir kamuoyu Aziz Kocaoğlu'nun ne yapmayacağını biliyor, ne yapacağını Allah bilir, tenkide de açıktır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, "Aziz Kocaoğlu'nu eleştirebilirsiniz ama İzmir, İzmir kamuoyu Aziz Kocaoğlu'nun ne yapmayacağını biliyor, ne yapacağını Allah bilir, tenkide de açıktır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun mazereti nedeniyle katılamaması nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısının başında söz alan CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, ilk defa mecliste gündem dışı söz aldığını belirterek AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar'ı eleştirdi. Çakar'ın partisinin bir ilçe kongresinde büyükşehir belediyesine yönelik bazı eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığı görüşünü dile getiren Aydoğan, "Kuvvet, güç, övünme meselesi olmamalıdır. Övünme meselesi, adalet ve hak olmalıdır" dedi.

Çakar'ın konuşmasında hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesine 1 katrilyon 300 milyar lira gönderdiğini söylediğini, bu paranın genel bütçeden nüfusa göre belediyelere gönderilmesi gereken paylar olduğunu ifade eden Aydoğan, şunları söyledi:

"1 katrilyon 300 milyar lira gelmiştir, fazla da olabilir. Bu paralar herkesin, bütün belediyelerin aldığı haktır, paydır. İstanbul bizden 3-4 kat fazla aldı diyor muyuz, alacaktır da. Çünkü nüfusu bizim 3-4 katımızdır. Mühim olan bu paranın nerede, nasıl kullanıldığıdır. Sayın Çakar'ın tenkit ettiği belediyenin en güzel hizmetlerinden biri Bornova'daki buz pateni sahasıdır, Türkiye'de örnek tesistir. Neler yapıldığını görmelisin. Bir belediye başkanı, görev süresinde kalıcı eser bıraktığı zaman başarılı belediye başkanıdır. Belediyenin yaptığı alt, üst geçitler, parklar, köy yollarının asfaltlanması, çiftçiye destekten bahsetmeyeceğim, yollar, köprüler, üst, alt geçitler belediye hizmetleridir. Kalıcı hizmetlerden bahsedersek İnciraltı, İzmir'e yakışan kent ormanıdır, Adnan Saygun Sanat Merkezi dünya çapında bir merkezdir, Bornova buz pateni salonu, Homeros Vadisi, daha da sayılabilir. Bir muhalefet eleştirirken

'ben daha fazla yapardım' diyebilir, 'parayı gönderiyoruz, siz hiç yapmadınız' diyemez. Bunu vatandaş bilir, bilmez. Aziz Kocaoğlu'nu eleştirebilirsiniz, ama İzmir, İzmir kamuoyu Aziz Kocaoğlu'nun ne yapmayacağını biliyor, ne yapacağını Allah bilir, tenkide de açıktır."

-"Belediye bütçesinin yüzde 90'ı, 92'si merkezi idare tarafından verilmektedir"

Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ise meclis dışında yapılan siyasi konuşmalara Meclis'te cevap vermenin yanlış olduğunu söyledi. Konuşmasının hiçbir yerinde güçten bahsetmediğini belirten Çakar, 2004 yılında 293 milyon lira bütçesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılı bütçesinin 2 milyar lira olduğunu, bu bütçenin yüzde 90'ı, 92'sinin merkezi idare tarafından gönderildiğini aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının bütçelerinin çok iyi takip ettiğini dile getiren Çakar, şöyle devam etti:

"2004 yılında 293 milyon bütçesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün baktığımızda 1,5 - 2 milyar lira bütçe yapar duruma gelmiştir ve bu bütçenin yüzde 90'ı, yüzde 92'si merkezi idare tarafından verilmektedir. Bu bir gerçektir, bu bir doğrudur ve bunu söylemek hiçbir zaman o andaki iktidara bir güç, katkıda bulunmak demek değildir. Benim siyasi konuşmamın içinde ifade ettiklerimi burada tekrar ediyoruz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 1.9 milyar lira civarında, İZSU'nun bütçesi 1 milyar lira civarında, ESHOT bütçesi 800 milyon lira civarındadır. 2004'ten itibaren iktidarda olan bir belediye başkanına soruyorum, ortalama yılda 4-5 milyar liralık bütçe ile 7 yıl içinde ortalama yönettiğiniz 30 milyarla İzmir'e ne yaptınız- Bunun halka hesabını vermek durumundasınız. Aynen söylediğim budur, bunun haricinde söylediğim hiçbir cümle yoktur. Buz pateni ile ilgili ağzımdan kelime çıkmamıştır. Ama söylediğim şudur 90 milyon liraya bitireceğini söylediğiniz metroda 600 milyon lira para harcandı, bir istasyon bile açılamadı, halka bunun hesabını vermelisiniz. Sayın Başkan bu kadar bütçeyi idare ettiğiniz halde İzmir'e başlayıp ta bitirdiğiniz 3-5 proje söyleyebilir misiniz- Bunun hesabını verin. Biz söylediğiniz projelerin toplam maliyetinin ne kadar olduğunu biliyoruz. İzmir'e 20 tane arıtma tesisi yapıldı, hepsinin toplamı 40 milyonu geçmez. Biz arıtmaların ne olduğunu, içini de dışını da biliyoruz."

Öte yandan Meclis toplantısını yöneten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı da yapılan operasyonda yeniden tutuklamaların meclis üyelerini üzdüğünü belirterek, "Şu anda tutuklu olan tüm arkadaşlarımın İnsan Hakları Haftası'nın ruhuna uygun tutuklulukların kalkarak aramıza gelmesin gönülden diliyorum" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title