Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 175 Üyesine Beraat

İzmir Bornova Belediyesi eski Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile aralarında halen görevde olan ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 175 Büyükşehir Belediye Meclis üyesine, Abdullah Kavuk'un Altındağ'daki arazisine ilişkin plan tadilatı nedeniyle 1-3 yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada beraat kararı çıktı.

İzmir Bornova Belediyesi eski Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile aralarında halen görevde olan ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 175 Büyükşehir Belediye Meclis üyesine, Abdullah Kavuk'un Altındağ'daki arazisine ilişkin plan tadilatı nedeniyle 1-3 yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada beraat kararı çıktı.

Davaya konu olan plan değişikliğiyle ilgili karar Bornova Belediye Meclisi tarafından 2 Kasım 2006 tarihinde alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi ise 11 Şubat 2008 tarihinde onaylandı. Şikayet üzerine Savcılık tarafından görevlendirilen bilirkişi, alanın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda K koşullu konut alanı olarak planlandığını, dolayısıyla yapılan plan değişikliğinin Nazım İmar Planı ile uyumlu olmadığını, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 5'inci maddesi ile Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin 3'üncü maddesine aykırı olduğunu belirtti. Savcılık bilirkişi raporuna dayanarak konuyu İçişleri Bakanlığı'na gönderdi. İçişleri Bakanlığı da Sırrı Aydoğan ve o dönem görev yapan belediye meclis üyesi toplam 175 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Danıştay da soruşturma iznini onayladı. Pek çoğu plan değişikliğini hatırlamayan meclis üyeleri, Bornova ve Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili bilgi istedi. Söz konusu parsellerin AK Parti Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Abdullah Kavuk'a ait olduğu belirtildi.

175 KİŞİYE DAVA

Soruşturma sonucunda 175 belediye meclis üyesi hakkında 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle İzmir 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sulh ceza mahkemeleri kapatılınca, dava İzmir 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti.

VALİLİK PLANA ONAY VERDİ

Bornova Belediyesi eski Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, mahkemede verdiği ifadede, "Dava konusu plan Valilik denetimden de geçti. Valiliğin de sorumluluğu olmalı. Bu planda bir tartışma, eleştiri de olmadı. Beraatimi istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

SUÇ UNSURU OLUŞMADI

İzmir 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, sanıkların avukatları katıldı. Sanık avukatları müvekkilerinin bu suçu işlemediğini ve ortada herhangi bir suçun da oluşmadığını belirtip, beraatlerini talep etti. Hakim de talepler doğrultusunda karar verip, suç unsuru oluşmadığından tüm sanıkların beraatine karar verip, davayı bitirdi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altındağ Aydoğan Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title