Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimi kaybeden rakibi AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın “İzmir’in genleri değişmeye başlamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimi kaybeden rakibi AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın " İzmir'in genleri değişmeye başlamıştır. Bundan sonra gözümüz üzerlerinde olacak" sözlerine yanıt verdi. Kocaoğlu, Büyükşehir Başkanlığı oylarında CHP'nin 27 ilçede açık ara önde çıktığını belirterek, "Artık İzmir'de herkes herkesi denetleyecek. Ankara'da prosedür izinlerin bile engellenmesini kamuoyuna anında açıklayacağız" diye konuştu.

Seçimlerin ardından Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, belli güçlerin yönlendirmesine rağmen 30 ilçenin 27'sinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarında açık ara önde çıktıklarını söyledi. Sadece üç ilçede AK Parti adayı Yıldırım'ın az farkla öne çıktığını dile getiren Kocaoğlu, "Bizim çalışmalarımızın tüm İzmir tarafından genel kabul gördüğü bir realitedir. Bu seçimler sadece bir yerel seçim adaylık yarışı olmadı. Bu seçimlerde hükümet İzmir'i pilot bölge ilan etti. Her türlü yol ve yönetim kullanıldı. Kendi yaptıklarını sanki biz yapıyormuşuz gibi kamuoyuna lanse etmeye çalıştılar. Seçimlerde ne kadar menfi şey yapılabilecekse, tüm ilçelerde, özellikle kırsalda bunu yaptılar. Tabii bu işin siyasi tarafı. Esas tehlikeli tarafı, son derece sıkıntılı süreç geçiren ülkedeki devlet kurumlarının siyasette acımasız taraf olmasıdır. Biz böyle bir mücadeleden çıktık" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'A YANIT

AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın "İzmir'in şifrelerini çözdük" dediğini hatırlatan Kocaoğlu "Binali Bey, bizim de kendisi tarafından denetleneceğimiz yönünde açıklamalar yaptı. Biz bundan memnun oluruz. Zaten denetleniyoruz. Ancak bundan sonra İzmir'de artık herkes herkesi denetleyecek. Prosedür olarak engellenen işler, anında İzmir kamuoyuyla yoğun şekilde paylaşılacak, Biz her zamankinden daha fazla çalışacağız. Altyapı çalışmalarını büyük ölçüde bitirdik. Önce çevre, sağlık diyerek, suyumuzu havamızı, toprağımızı koruyacak çalışmalar yaptık. Görünmeyen altyapı yatırımlarına dalan belediye başkanları, siyaseten büyük risk üstlenir. Biz bu riski seve seve üstlendik" diye konuştu.

"TUTARLILIĞI YOKTUR"

AK Parti'li siyasetçilerin anlamadığı, anlayamadığı noktanın 'yerelde kalkınma ve lokmayı büyütme' stratejileri olduğunu belirten Kocaoğlu "Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların karşılığı 5 yıl içinde herkes tarafından görünecek. Ankara bürokrasisinden takip konusundan ziyade önümüzün açılması dışında isteğimiz yok. İşimiz geciktirilmemeli. Tramvay projesi Ankara koridorlarında 3 yıl bekletilip, seçime üç ay kala İzmir'e gönderildikten sonra 'Hani bunu yapacaktın' demenin ne siyaseten ne başka açıdan tutarlılığı yoktur" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title