Haberler

İzmir Bosna Sancak Derneğinden Kadın Hakları Eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Bosna Sancak Derneği'nin işbirliği ile Dernek üyesi kadınlara yönelik, Kadının İnsan Hakları Eğitim kapsamında eğitim verilmeye başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Bosna Sancak Derneği'nin işbirliği ile, kadınlara yönelik hak ihlallerini ortadan kaldırmak, anayasal kazanımlar konusunda bilinç oluşturmak ve sosyal destek sağlamak adına kapsamlı 16 haftalık eğitim programına imza attı.

Eşit vatandaşlar olarak haklarından haberdar olmaları sağlanan eğitimi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen Eğitmen Melek Sarı tarafından verilmekte.

Eğitmen Melek Sarı eğitimle ilgili özetle şunları söyledi; Bu eğitimin amacı kadınlarımızda farkındalık yaratmayı, kadın hakları, Kadına uygulanan aile içi şiddet, cinsel istismar ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan bir eğitim, Kadının ekonomik hakları, Toplumsal cinsiyete duyarı çocuk eğitimleri ve çocuk hakları, Kadın ve cinsellik, Kadın ve Doğurganlık hakları, Kadın ve siyaset, Feminizim ve kadın hareketi ve Kadın örgütlenmesi'nden oluşan konu başlıkları eğitimimizin kapsamı. Bu Eğitime kadınlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok memnun etti dedi.

Eğitim ile ilgili İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi;
Kadınlarımız bizlerin baştacı, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadınlarımızın katkıları
azımsanmayacak kadar çok olmasına rağmen o oranda hak ettiği değeri kadınlarımız malesef göremiyor. Kadınlarımız yanlızca ev işleri ile uğraşın isteyenler var ancak kadınlarımız
yanlızca ev işlerinde değil el attığı her işte başarılı oluyorlar. Kadınlar erkeklerin bir adım gerisinde değil yan yana yürümeli ve fikirleri alınması gerektiğine inanıyoruz.
Bu eğitim proğramı onun için hayata geçti.Kadınlarımız haklarını korurken daha bilinçli olmalarını isityoruz ve bu eğitim sonunda buna sahip olacaklarını biliyoruz.
Bu eğitim konusunda Derneğimize destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesine Teşekkür ederiz dedi.

Kadınlardan büyük ilgi gören eğitimlerin devam edeceği de belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title