Haberler

İyi Bir Kariyer İçin Yüksek Lisans Şart

Güncelleme:

Prof. Dr. Günay, "Yüksek lisans bir çok kurumsal firmada yükselebilmek için bir şart haline geldi.

gili merak edilen tüm soruları cevaplandırdı. Prof. Dr. Günay yüksek lisansın kariyer planı yapan, işinde yükselmek isteyen ve hedefleri olan çalışanlar için mutlaka gerekli olduğunu önemle vurguladı.

Yüksek lisans eğitimini hem bilimsel gelişmeleri izlemek hem de kişinin vizyon kazanmasını sağlamak için tavsiye ettiklerini belirten Prof. Dr. Günay, "Yüksek lisans bir çok kurumsal firmada yükselebilmek için bir şart haline geldi. Herkesin üniversite mezunu olduğu bir firmada yükselebilmek için mutlaka artı kazandıracak ve farklılığı ortaya koyacak özelliklere ihtiyaç vardır. Yüksek lisans eğitimi öyle bir gereklilik haline geldi ki firmalar iş başvurularında yüksek lisans eğitimi almış olan kişileri tercih ediyor veya mülakatlarında; 'Yüksek lisans eğitimi almayı düşünüyor musunuz?' diye soruyorlar. Bu sadece bir diploma niteliğinde değil elbette. Kişinin işini daha iyi yapabilmesi, kişisel gelişimini sağlaması için kendine yatırım yaptırdığının bir göstergesidir. Emek veren, çalışan ve gelecek için hedefleri olan çalışan profili isteniyor iş dünyasında. Kamu veya özel sektör sonuç değişmiyor, çalışan profili için aranan özellikler belirli. Bu profil içinde de yüksek lisans önem kazanıyor" dedi .

UZMANLIK KAZANDIRIR

Yüksek lisansın öğrencilere farklı bir bakış açısı ve vizyon kazandırdığını belirten Prof. Dr. Günay, "Özellikle mühendislik eğitimi almış kişiler için pazarlama ve marka yönetimi, işletme, finans alanlarında yüksek lisans eğitimi almak; yöneticilik vasıflarının geliştirmek, işletmeyi bir bütün olarak görebilmek ve uzmanlıklarını perçinlemek için gerekli alt yapının hazırlanmasına yardımcı olur. Bulunla birlikte program çerçevesinde hazırlanan projelerle uzmanlık alanlarında yetkin olabilme fırsatı verir. Elbette sadece mühendislik alanları için değil, tüm alanlardan mezun olanlar için özellikli bir konu da uzmanlık kazanmak önemlidir" diye konuştu.

Akademik yaşamda farklı üniversitelerde eğitim almış olmanın kişinin gelişimi için önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Günay, "Akademisyen olmak isteyenler için bazı üniversiteler yüksek lisans veya doktorayı yurtdışında tamamlamış olmayı şart koşuyor. İyi bir dil bilgisine sahip olabilmek ve İngilizce eğitim veren üniversitelerde çalışabilmek için gerekli olabilir. Ancak akademik yaşama devam etmek istemeyenler için çok fazla gerekli olmadığını söyleyebilirim. Hem çalışıp hem de yüksek lisans eğitimlerini sürdürebilirler. Yurt dışında yüksek lisans eğitimini tamamlamak birde kişinin finansal kaynakları ile de ilgili. Sadece üniversite harcı değil aynı zamanda barınma, beslenme harcamalarını da göz önüne almak gerekiyor "diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title