Haberler

Ius'ta Bursluluk Sınavına Büyük İlgi

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bursluluk sınavına büyük ilgi- Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin, yüksek öğrenimine gelecek yıl başlayacak öğrenciler için "Bosna'ya 1000 burs" adı altında düzenlenen sınava 2 bin 100 öğrenci katıldı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS), yüksek öğrenimine gelecek yıl başlayacak öğrenciler için "Bosna'ya 1000 burs" projesi kapsamında düzenlenen sınava 2 bin 100 öğrenci katıldı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bursluluk sınavına büyük ilgi- Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin, yüksek öğrenimine gelecek yıl başlayacak öğrenciler için "Bosna'ya 1000 burs" adı altında düzenlenen sınava 2 bin 100 öğrenci katıldı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS), yüksek öğrenimine gelecek yıl başlayacak öğrenciler için "Bosna'ya 1000 burs" projesi kapsamında düzenlenen sınava 2 bin 100 öğrenci katıldı.Öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı Mayıs ayında yapılacak olan ikinci bursluluk sınavından sonra toplam 3 bin 500 öğrenci IUS'ta okuma şansı bulacak. Bu sınavda başarılı olan bin öğrenci, yüzde beş ile yüzde 100 arasında değişen burs imkanından yararlanabilecek.IUS Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IUS'un bugün bir dönüm noktası yaşadığını, burs kazanmak için sınava 2 bin 100 öğrencinin katıldığını söyledi. Prof. Dr. Oğurlu, Türkiye'deki OSYM sınavlarına benzer bir sınav yaptıklarını belirterek, "Son derece cidiyetle, yaklaşık 100 görevlimizin içinde olduğu bir sınav yapıyoruz. Bu sınav sonuçunda bölgeden olan bin öğrencimize yüzde beş ile yüzde 100 arasında değişen burs sağlamış olacağız" diye konuştu. IUS'un dün itibariyle Dünya Üniversiteler Birliği'ne üye olduğunu da hatırlatan Oğurlu, şöyle konuştu: "Geçen yıl Batı Balkanlar'daki bütün ülkeler arasında en iyi üniversite seçildik. Son iki yıldır AB'ye üye ülkelerden de üniversitemize öğrenciler geliyor. Şu anda 49 ülkeden öğrencimiz, 20 farklı ülkeden de öğretim üyemiz bulunmaktadır."IUS'un bursluluk sınavlarını daha önce de yaptığını aktaran Oğurlu, önceki yıl başvuran öğrenci sayısının 400 geçen yıl bin 300 bu yıl ise 2 bin 100 olduğunu, başvuru sayısının yüksek olması dolayısıyla ikinci sınavı yapmaya karar verdiklerini kaydetti.Bursluluk sınavına Visoko kentinden katılan Kanita Muzaferiya, IUS'un Bosnalı öğrencilere istedikleri bölümü okumak fırsatı vermesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. -Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bursluluk sınavına büyük ilgi

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title