Haberler

İÜ, Balkan Dernekleri Temsilcilerini Ağırladı

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seçkin Dindar, Türkiye'nin sorunlarının, sivil toplum kuruluşlarıyla halledilebileceğini belirtti

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi ve Uzunköprü Yönetici ve İş Adamları Derneği Başkanı Başkanı Prof. Dr. Seçkin Dindar, Türkiye'nin sorunlarının, sivil toplum kuruluşlarıyla halledilebileceğini belirterek, "Balkanlılar olarak iş birliğimizi arttırıp büyük bir güç halinde sesimizi duyurmalıyız" dedi.

Dindar'ın, İÜ Beyazıt Yerleşkesi'ndeki Profesörler Evi'nde düzenlediği toplantıda, Rumeli Balkan Federasyonu, Kırkayak Derneği, Trakyalı İş Adamları Derneği, Esenler ve Avcılar Balkanlılar Derneği ve Trakya, Balkan ve Rumeli Türkleri Derneği temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Dindar, İÜ'nün Türkiye'nin amiral gemisi olduğunu ve engin kaynakları bulunduğunu belirterek, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in üniversite için büyük fırsat olduğunu kaydetti.

Türkiye'de yeterince Balkan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğunu ifade eden Dindar, "Kürt Enstitüsü kurulacak ise neden Balkan Enstitüsü de kurulmasın? Bu konuları sivil toplumdan üniversitelere de taşımak lazım" dedi.

Dindar, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve benzeri birçok sorunu olduğunu anlatarak, "Türkiye'nin sorunları sivil toplum kuruluşlarıyla halledilebilir. Balkanlılar olarak iş birliğimizi arttırıp büyük bir güç halinde sesimizi duyurmalıyız" diye konuştu.

Trakya'nın korunması, tanıtılması ve gereken imkanların sağlanmasının derneklerin iş birliğiyle mümkün olabileceğini belirten Prof. Dr. Seçkin Dindar, bir etkinlik takvimi oluşturulması gerektiğini söyledi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title