Haberler

İttifakta Kriz Çıkınca Şahin'in Partisi Ortada Kaldı

Güncelleme:

Saadet Partisi ve BBP'nin kurduğu 'Milli İttifak'ta yer alacağı söylenen MİLAD Partisi, ittifakta kriz çıkınca liste hazırlamadığı için seçime giremeyecek.

Saadet Partisi ile BBP'nin oluşturduğu Milli İttifak'a İdris Naim Şahin'in kurduğu MİLAD Partisinin de katılacağı siyaset kulislerini hareketlendirmişti. Ancak yaşanan son dakika sürprizi ile MİLAD Partisi ittifaka katılmadı.

YSK'ya 7 Haziran seçimleri için teslim edilecek aday listesinde İdris Naim Şahin'in İzmir 1. Bölge ilk sıradan aday olacağı, listelerin son haliyle teslim edileceği gün olan 11 Nisan Cumartesi günü ise MİLAD Partisi adaylarının da listeye dahil edileceği belirtilmişti.

KRİZİN NEDENİ

Cumartesi gününe kadar da bu doğrultuda 'Milli İttifak' adı altında bir araya gelen 3 partinin kurmayları aday belirleme çalışmalarına devam etti. Ancak BBP ve Saadet Partisi MİLAD Partisi'ne sadece 4-5 bölge için ilk sırada yer verince kriz çıktı.

LİSTE HAZIRLANMADI

MİLAD Partisi BBP ile Saadet Partisi'nin bu tavrı üzerine "Teşkilatımızı bizden aday göstermeden seçimler için nasıl çalıştırtırız" diyerek ittifaktan çekilme kararı aldı. Ancak son dakikaya kadar "nasıl olsa ittifakta olacağız" diyerek ayrı liste hazırlamayan MİLAD Partisi yaşanan bu gelişmelerin ardından ayrı liste hazırlanmadığı için seçimlere giremeyecek.

AHMET ÖZAL MARDİN'E

YSK'ya verilen listeye göre Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, İstanbul 1. Bölge 1 sıradan, eski BBP Lideri Mustafa Destici ise Ankara 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Ayrıca, Ahmet Özal da Mardin 1. sıradan aday oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İdris Naim Şahin İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (83)

adamobilWeb@haberler.com:

Akp yi yıkacak tek parti HDP oyum hdp ye

22
32
yanıtYanıtla
Türkiye SevdalısımobilWeb@haberler.com:

Görülen o ki AK Parti yine rakipsiz.

36
17
yanıtYanıtla
SAKARYALI:

bu sefer HDP AKP NİN KORKULU RÜYASI

21
24
yanıtYanıtla
OSMANLI RUHU:

7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI AK PARTİ YÜZDE 51. 5 CHP 22 MHP12 HDP 8 BU SONUÇLARA GÖRE MİLLETVEKİLİ DAGILIMI AK PARTİ 385 CHP115 MHP 50 VATANA MİLLETE VE MÜSLÜMAN ALEMİNE YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ HAYIRLI UGURLU OLSUN HİÇ KİMSE BOŞUNA ÇIRPIMASIN 2002 YILINA KADAR UYUTULAN TÜRKİYE ARTIK UYANDI ARTIK BU UYANAN TÜRKİYEYİ VE MİLLET İRADESİNİ HİÇ KİMSENİN TEKRAR UYUTMAYA GÜCÜ YETMEYECEK İNŞAALLAH

8
36
yanıtYanıtla
ŞİLANN:

Bir zamanlar mecliste kürtler fatiha okumayı bilmiyor diyodun ohh canıma değsin müslümanlığı selattin eyyübiden öğrendiniz kürtlereden öğrendiniz ne çabuk unuttunuz din istirmarı yapan fasişler barajıda geçicez allahın izniyle mecliste senin için bir fatiha okuruz merak etme sen idris

27
9
yanıtYanıtla
V Y SMobil-IOS:

Ne mardin ulan kim sızi tanıyor OYLAR HDP YE

21
13
yanıtYanıtla
CEMİL ÖZTÜRK 1:

İNADİNA AK AK AK PARTİ

9
24
yanıtYanıtla
KenanmobilWeb@haberler.com:

İdrisciğiiim bir takla at da sevinelim. Hadiii. 10 TL verecem sana.

30
3
yanıtYanıtla
Ortak vatanMobil-IOS:

Hhhhhhdddddpppppp tek kurtuluş

24
8
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bütün anketleri inceledim. Buna göre, akp iktidar, herkes basinin caresine baksin. saygilar.

22
8
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title