Haberler

İTO Başkanı Çağlar'dan Tüsiad Başkanı'nın Açıklamalarına Eleştiri

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Karanlık odaklar ne zaman Türkiye üzerinde oyunlar oynamak için düğmeye basmak istese, işte o düğme her zaman TÜSİAD olmuştur.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Karanlık odaklar ne zaman Türkiye üzerinde oyunlar oynamak için düğmeye basmak istese, işte o düğme her zaman TÜSİAD olmuştur. Sayın TÜSİAD Başkanı'na düşen görev de düğme rolünü oynamak değildir" dedi.

İbrahim Çağlar, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes'in bir konferansta dile getirdiği, "Artan enflasyonu, aynı dönemlere denk gelen, bozulan güven ortamının, itibarı zedelenmiş Türkiye hikayesinin bir sonucu olarak da görmek mümkündür" ifadesini de içeren değerlendirmelerini eleştirdi.

Çağlar, yazılı açıklamasında, "Biz sürekli güven ortamının gerekliliğini vurgularken, ekonominin aktörlerinden biri olan ve kendini 'Türkiye'nin başlıca endüstri ve hizmet kuruluşlarını temsil eder' şeklinde tanımlayan TÜSİAD'ın Sayın Yönetim Kurulu Başkanı'nın bu sözlerini, ne yazık ki 'tetikçilikten' başka şekilde açıklamak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı Çağlar, şunları kaydetti:

"Karanlık odaklar ne zaman Türkiye üzerinde oyunlar oynamak için düğmeye basmak istese, işte o düğme her zaman TÜSİAD olmuştur. Seçim öncesi bu açıklamalar bizi şaşırtmaz. Ortaya atılan görüşler TÜSİAD Başkanı'nın değildir; çünkü bu ülkenin hiçbir ferdi böyle konuşmaz. Sayın TÜSİAD Başkanı'na düşen görev de düğme rolünü oynamak değildir.

Ekonomi dünyasının aktörlerine düşen görev, karanlık senaryolarda yer almak değil, ekonomide güven ortamı oluşturmaktır. Ülkemizin ekonomisi, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeden daha iyi göstergelere sahipken, aksini iddia etmek suyu bulandırmaktan başka amaca hizmet etmez."

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Çağlar Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title