Haberler

İTO Başkanı: Asgari Ücret Yükünün Yarısını Devlet Versin

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar: Bize asgari ücretin getirdiği 16 milyar liralık bir yük var, bunun en azından yarısını devletimizden talep ediyoruz.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Bize asgari ücretin getirdiği 16 milyar liralık bir yük var, bunun en azından yarısını devletimizden talep ediyoruz. Hükümetimiz bunun tamamını da verecek kapasitede. İşsizlik fonunda birikmiş 86 milyar lira para var, o fonda biriken paradan verilebilir" dedi.

Çağlar İTO'da gazetecilerle bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geçen günlerde yaptığı yazılı açıklama ile asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması halinde hükümetten SGK primi işveren payında 3 puanlık indirim istediği hatırlatılan Çağlar, şunları kaydetti:

"16 MİLYARLIK YÜKÜN YARINI DEVLET ALSIN"

"Asgari ücret bin 300 liraya çıkmalı evet, bunu savunuyoruz. Fakat bize getirdiği yük var. Biz 'Gelin bu asgari ücretin bize getirdiği yükü paylaşalım' diyoruz. O şekilde yatırımlarımızı artırıp, yeni istihdam alanları açacağız. Bu taleplerin çok aşırı talepler olmadığını düşünüyoruz. Bize asgari ücretin getirdiği 16 milyar liralık bir yük var, bunun en azından yarısını devletimizden talep ediyoruz."

"İŞSİZLİK FONUNDAN ÖDENSİN"

"Hükümetimiz bunun tamamını da verecek kapasitede. İşsizlik fonunda birikmiş 86 milyar lira para var, o fonda biriken paradan verilebilir. Bu talebi karşılayacak fonlar Türkiye'de var."

Çağlar, asgari ücrette artışın, asgari ücretle çalışanlar dışında diğer çalışanlarında zam talebine yol açacağını, bunun da çok normal olduğunu belirterek, bunun dışında asgari ücretle hesaplanan bazı girdiler de olduğunu anlattı.

"ASGARİ ÜCRETİN ARTMASI ODA AİDATLARIMIZA DA YANSIYACAK"

Yeni asgari ücretle oda aidatının 135 liradan 165 liraya yükseleceğini belirten Çağlar, kendilerine verilen bazın asgari ücrete göre ayarlandığını, bunun yanı sıra asgari ücretle hesaplanan birçok ücretin bu artıştan etkileneceğini kaydetti.

İTO Başkanı Çağlar'a seçim öncesi iş dünyasına 2,70'den dolar verilmesi talebi de hatırlatıldı. Bu taleplerin hala devam edip etmediği sorulan Çağlar, şunları kaydetti:

"Bu talebi geçici süre için istemiştik. Fakat 1 Kasım'da vatandaş bunun cevabını verdi. Vatandaş burada bizim talebimize çok duyarlı davrandı. Dolar/TL'de 2,75'leri falan gördük, İnanıyorum ki, hükümet kurulduğu zaman döviz fiyatları biraz daha aşağı gelecek. Dünyadaki konjonktürden diğer ülkeler ne kadar etkileniyorsa biz de o kadar etkileneceğiz ama bizim 2,70-2,75 üzerindeki dolar/TL kurunda etkilenmemizde en büyük neden, ülkemizdeki siyasi belirsizlikti, terördü. Hükümet kurulunca dövizin daha da aşağı geleceğini bekliyoruz. Dolar/TL'de 2,70 talebimizi vatandaş karşıladı."

Çağlar 7 Haziran'dan sonra da susmadıklarını, o zaman da bunları dile getirdiklerini, bunların basında da yer aldığının dile getirerek, "Çalışanlarımıza biz de elbette artış yapacağız. Enflasyon oranında ya da biraz daha üzerine katkı yaparak şirketler yapılacak zamları belirlerler. Asgari ücret bin 300 de olsa bin 500 de olsa biz bundan özel sektör olarak kaçınmayız ve çalışanlarımıza bu zammı yapacağız" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

ZE:

SEÇİM ZAMANI HİÇ ZORLANMADAN BOL BOL YALANLAR VATANDAŞI KANDIRMALAR ALAY ETMELER O ZAMAN HİÇ KİMSEDEN SES ÇIKMADI ALLAHTAN KORKUN ÜLKEYİ YALANLAR ÜLKESİNE ÇEVİRDİNİZ

7
0
yanıtYanıtla
agi:

karınızdan düşseniz ne olur acaba, 5 lira fazla için kaypak kaypak hareketler yapıyorlar

5
0
yanıtYanıtla
giresun:

çakallar kardan zarar etmek istemiyorlar senelerdir insanların emeklerini sömürdünüz hala aglıyorsunuz

4
0
yanıtYanıtla
kasraMobil-ANDROID:

bu is adamlari insanlara acliksinirinda maas vererek insanlarin emegini somuruyorlar birde devleti somurun gözünüzü toprak doyursun

4
0
yanıtYanıtla
MERT HAKIKAT:

CHP MHP YADA HDP YETERKİ KAZANSIN ASGARİÜCRETİ 1400-2000 ARALIĞINDA BİLE YAPARIZ DİYEN PATRONLAR. ŞİMDİ BU GÖSTERDİĞİNİZ SAHTEKAR YÜZÜNÜZMÜ ? YOKSA YIKAMADIĞINIZ HALKIN ÇOĞUNLUĞU HÜKÜMETİNE KARŞI HAİN YÜZÜNÜZMÜ. ? BU KADARDA PİŞKİNLİK OLMAZ BE YUH SİZE. . !

1
2
yanıtYanıtla
Victor Zsasz:

hadi ordan devlette bize yüklenecek gene

3
0
yanıtYanıtla
SİZ DOYMAZMISINIZ:

ALLAHTAN KORKUN İŞVERENLER SİZİN GİBİLER DİŞLERİ BİLEMİŞ VAMPİR GİBİSİNİZ. MİDEDE GENİŞ KENE GİBİ DEVLETTEN NE İSTİYONUZ. PİNTİLER SİZİ AMAN KARDAN GİTMESİN. MERT OLUN. BU NE YA SİZ BİZDEN ÇOK AĞLIYORSUNUZ DURUMUNUZ ÇOK KÖTÜ İSE BORÇ VEREYİM.

3
0
yanıtYanıtla
işci:

ben 1000 tl yi vereyim siz hesabını yapın nasıl geçiniyoruz bana sorsanız sadece allah yardım ediyor

2
0
yanıtYanıtla
turan:

1300 tl de 16 milyar yük binmiş arkadaşa hiç sesinizi çıkarmayın bence ya diğerleri iktidar olsaydı 1500-1800 ha birde 5000 diyen vardı. o zaman ne kadar binecekti. hesabı şimdi mi yaptınız neden o zaman konuşmadınız. bence efendi efendi buna razı olun

2
0
yanıtYanıtla
zafer:

hep bana hep bana cebi dolduranlar sizlersiniz daha devletten ne istiyorsunuz devlet verince cebindenmi veriyor yine bizden alıp size veriyor

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title