Haberler

İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması 10 Yaşında!

Güncelleme:

10. İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması, "Yine Yeni Yeniden Tasarla" konseptiyle 22 Ekim günü yetenekli gençlerin defilesi Hakan Akkaya imzalı özel bir sunumla Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek!

Bengü, Siren Ertan, İvana Sert, Cengiz Abazoğlu, Eda Güngör gibi isimlerin jüride olduğu yarışmada Çağla Şikel ve Özge Ulusoy' un yanı sıra sürpriz bir isim de podyuma damgasını vuracak.

Genç tasarımcıların hayal güçlerinin yarıştığı ve 10 yılda birçok tasarımcının kendi kanatlarıyla uçması için İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle öncülüğünde düzenlenen, onlara destek vererek cesaretlendiren İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması bu sene 10. Yaşını kutluyor.

Kumaş Tasarım Yarışması finali, 22 Ekim Perşembe akşamı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Gecede 10 finalistin üretilen 6'şar kumaş tasarımı Hakan Akkaya imzalı özel bir sunumla yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler ve çalışmaları ile tekstil sektörüne yön veren İTHİB üyelerinden oluşan jüriye sunulacak. Çağla Şikel, Özge Ulusoy gibi başarılı modellerin yanı sıra sürpriz bir isim de podyuma çıkarak geceye damgasını vuracak.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin katma değere sahip kumaşlarda ön plana çıkmasında bu tür yarışmaların çok büyük rol oynadığına değinerek, tekstilin sanatın bir dalı gibi evrensel değer taşıdığını söyledi. Gülle, "Dünyanın her yerinde moda tasarımcıları her zaman en iyi kumaşın arayışı içinde. Bizim bundan sonraki hedefimiz kumaş tasarımında uluslararası platformda öncü olmak." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çırağan Sarayı Hakan Akkaya Özge Ulusoy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title