Haberler

İthal Araçlarda Yapılan Vergi Usulsüzlüğü 200 Bin Kişiyi Mağdur Edecek

Güncelleme:

Gümrük müfettişleri, ithal araçlar üzerinde inceleme başlattı. Özellikle Almanya ve ABD'den getirilen lüks otomobillerde usulsüzlükler tespit edilince soruşturma açıldı.

İthal edilen otomobillerin, gümrük beyanlarında gerçek fiyatlarının yer aldığı ancak yurda girişindeki tescil işlemlerinde düşük fiyatla faturalandırıldıkları belirlendi. 100 bin Euro değerinde olan ve 190 bin Euro KDV ile ÖTV ödemesi yapılması gereken otomobillere bin Euro değerinde fatura kesildiği, bin 900 Euro vergi ödendiği tespit edildi. Müfettişlerin bu tespitlerinin ardından vergi kaçakçılığı yapıldığı belirlenen aralarında lüks markaların da bulunduğu 2 bin otomobil ortaya çıkarıldı. Bu otomobillere, üçüncü şahısların mağdur olmasını önlemek amacıyla el konuldu. Ayrıca ruhsatlarına "Satılamaz" şerhi düşüldü.

45 BİN LÜKS OTOMOBİL TAKİP ALTINDA

Müfettişlerin geriye dönük olarak 45 bin lüks otomobili de incelemeye aldığı öğrenildi. İnceleme sonrasında ithalatında kusur bulunan otomobillere de el konulup ruhsatlarına "Satılamaz" şerhi düşülecek. Otomobil İthalatçıları Derneği Gümrük Danışmanı Halil Çebi, HABERTÜRK'e konuştu. Yıllardır gümrüklerden otomobil ithal ettiklerini anlatan Çebi, "Bu otomobiller Sanayi Bakanlığı denetiminde TSE yetkililerince tam tespit yapılarak, sıfır ve kullanılmamış statüsünde belgelendirilir. Otomobiller, gümrük yetkililerince muayene ve tespit yapılarak vergileri ödenerek ithal edilir. İthalatçı, otomobilleri ya direkt ya da bayileri aracılığıyla tüketiciye satar. Tüketici bu aşamaların hiçbir safhasında yoktur" dedi.

200 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK

Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gümrük yetkilileri, yıllar sonra söz konusu otomobillere yurtdışında trafik tescili yapıldığı gerekçesiyle kaçak olduğunu iddia ederek el koyma işlemini yürürlüğe koydu. Bu otomobiller kusurluysa ve ithali mümkün değilse neden devlet kurumları otomobillere ithal onayını uygun gördü? Bu şekilde yaklaşık 45 bin otomobil bulunmakta. Bu araçların en az 3 veya 4 satış gördüğü düşünülürse mağdur sayısı 200 bine ulaşır. Bu araçların ithalatı sırasında hiçbir sorumluluğu olmayan müşterilerin suçu yok. Yetkililerden gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Habertürk Almanya Memur Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

Salih Mobil-IOS:

Devlet .... Tokatçı ... Her türlü yolunu buluyo ....??

9
2
yanıtYanıtla
CibaliMobil-IOS:

Bukadar acımasız ötv diye bi saçmalığın olduğu bir ülkede gayet normaldir asıl dolandıran devlettir

11
0
yanıtYanıtla
dadomobilWeb@haberler.com:

Biz asıl hırsızın kim oldugunu biliyoruz sayın müfettiş 100 bin euroluk aracı 190 bin euroya satanlardır asıl insanları mağdur edenler

9
0
yanıtYanıtla
AydınlıMobil-IOS:

Ukraynaya milyon dolarlar hibe ediliyo..saraylar,200 son model arabalar aliniyo..gözleri vatandaşın cebinde hala...hayretlet içindeyim...

7
1
yanıtYanıtla
HerkülMobil-IOS:

Hic bir ülkede bu kadar asiri vergi alinmiyor mesala rusya , bulgaristan , azerbaycan, gürcistan ve bircok ülke 100 /00

7
0
yanıtYanıtla
Mustafa yıldızMobil-IOS:

60.000 euro luk bir araca neden 135.000 euro ödüyoruz.Lütfen biri çıksın ve mantıklı bir açıklama yapsın

7
0
yanıtYanıtla
Kemal:

gümrükte adamı olmayan bu arabayları içeri sokamaz yani devlet görevlileride bu işin içinde sonuçta o araçlara ruhsat verip kabul edenleri önce sorgulasınlar kardeşim ne kadar rüşvet aldınız diye.

5
1
yanıtYanıtla
İnsaf Yahu!:

İyi de adama sormazlar mı, 100 bin Euro değerinde olan aracın KDV ile ÖTV si nasıl 190 bin Euro oluyor. Bu nasıl soygun böyle.

5
0
yanıtYanıtla
Mltyl:

Arabaya değil vergiye biniyoruz, benzin değil vergi yakıyoruz

5
0
yanıtYanıtla
ESKİ BAKKAL FUTBOLCU:

neden bmw x6 fransada 56 bin euro TÜRKİYEDE 123 BİN EURO biz böyle eşşek olursak semer vuran çoook olur

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title