Haberler

İtfaiye eri, yanan evden kurtardığı 3 yaşındaki çocuğu ziyaret etti

Zonguldak'ta itfaiye eri, yanan evden kurtardığı 3 yaşındaki çocuğu ziyaret etti.

Zonguldak'ta itfaiye eri, yanan evden kurtardığı 3 yaşındaki çocuğu ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Belediyesinde görevli itfaiye eri Rasim Güneş (28), Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tedavisinin ardından Emirhan Yılmaz'ı evinde ziyaret ederek, babaannesi ve dedesinden sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

İtfaiye eri Güneş, yangının ardından ilk defa gördüğü çocukla yakından ilgilendi.

- " Belki büyüyünce o da bizim gibi itfaiye eri olur"

Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde 2,5 yıldır görev yaptığını, yangından sonra Yılmaz'ı sağlıklı görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Küçük çocuğun sağlık durumunu yakından takip ettiğini anlatan Güneş, "Emirhan'ı görmek için sabırsızlanıyordum. Şu anda çok mutluyum. Onu böyle sağlıklı görmek, beni ayrıca mutlu etti. Hastaneye gitmeyi düşünüyordum ama evde ziyaret etmem daha iyi oldu. Zaten kendisinden müdürlerim vasıtasıyla devamlı haber alıyordum. Bugün de ziyaretine geldik. Gelirken de hediye olarak itfaiye arabası aldım. Belki büyüyünce o da bizim gibi itfaiye eri olur" diye konuştu.

Belediye Başkanı Akdemir ise Yılmaz'ı sağlıklı görmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Hayatta insanların hiç istemediği deprem, sel ve yangın gibi felaketler yaşanabiliyor. O gün yaşanan sıkıntı şu anda atlatıldı. Ben de özellikle görevlerini başarıyla yürüten itfaiye personelimize teşekkür ediyorum. Emirhan, o gün yaşanan olaydan sonra bizim bir parçamız haline geldi. Emirhan'ı Allah ailesine bağışladı. İnşallah bundan sonraki yaşamını sağlıklı devam ettirir" şeklinde konuştu.

Babaanne Meryem Yılmaz da (59) torununun sağlığına kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnşallah torunum itfaiye eri olacak. Ona kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Yangından önce onu göremiyordum. Olay meydana gelince velayeti geçici olarak bize verildi. Annesine de Allah acil şifalar versin" dedi.

- Olay

Soğuksu Mahallesi Müftülük rampası mevkisinde 26 Kasım'da, 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangında yaralanan anne Arzu Uçar, 3 yaşındaki oğlu Emirhan Yılmaz ve şok geçiren eşi Ahmet Uçar ile yoğun dumandan etkilenen itfaiye eri hastaneye kaldırılmıştı.

Zonguldak Belediyesinde 2,5 yıldır görev yapan itfaiye eri Rasim Güneş (28), evden kurtardığı çocuğa suni teneffüsle ilk müdahaleyi yapmış, vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşan Arzu Uçar ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmişti.

Yangında ağır yaralanan, anne ve babası 2 yıl önce boşanan çocuğun velayetini almak için babasının dava açtığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title