Haberler

İtalyan Basını İspanya Zaferini Göklere Çıkardı

İtalyan spor basını, dün İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır'ı, birkaç pozisyonda doğru kararlar veremediği için eleştirdi.

İtalyan spor basını, dün İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır'ı, birkaç pozisyonda doğru kararlar veremediği için eleştirdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda İtalya'nın İspanya'yı 2-0 ile geçmesi, ülkede büyük coşku oluştururken, İtalyan spor basını, "Gök-mavililer" olarak anılan milli takımlarının, İspanya ile özdeşleşen "tiki-taka futbolu"na son verdiğini ve 2012'nin intikamını aldığını yazdı.

Yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport, İspanya zaferi için "Tikitalia" başlığını atarak, İtalya'nın, dünya futbolunda son yıllarda hegemonya kuran "Boğa" lakaplı İspanyolları, Chiellini ve Pelle'nin golleri, Buffon'un da kaledeki performansıyla geçtiğini yazdı. İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte de oluşturduğu takım nedeniyle övüldü.

Dünkü maçta Türk hakem Cüneyt Çakır'ın kötü bir yönetim sergilediğini savunan gazete, 4 puan verdiği Türk hakemin, maç içinde İspanya'ya gösterilmesi gereken 2 kırmızı kart olmak üzere pek çok şeyi görmediğini yazdı. Gazete, Çakır'ın bazı pozisyonlarda doğru karar alamadığını, 45. dakikada Sergio Ramos'un Eder'e yaptığı faul ile 88. dakikada David Silva'nın Giorgio Chiellini'nin üzerine basmasında kırmızı kartı es geçtiğini kaydetti.

Ülkenin önde gelen bir diğer spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, "Karşı konulmaz İtalya'nın İspanya'yı ufaladığını" belirtti. Gazete erken final ayarındaki maçtan baş yapıtlık bir oyunla zafere ulaşan İtalya Milli Takımı'nın cumartesi günü Almanya'ya karşı bir başka final mücadelesi vereceğine dikkati çekti.

Hakem yönetiminin değerlendirildiği yazıda ise Cüneyt Çakır'ın bazı pozisyonlarda hatalı değerlendirmeler yaptığı savunularak, Çakır'ın bu karşılaşmada hayal kırıklığı yarattığı yorumu yapıldı. İtalya'dan Thiago Motta'nın Lucas Vazquez'e, İspanya'dan da David Silva'nın da Giorgio Chiellini'ye yaptığı hareketlerden ötürü doğrudan kırmızı kartlar görmesi gerekirken Çakır'ın bunları atladığı paylaşıldı.

Tuttosport gazetesi ise "Şaşırtıcı İtalya ile coşuyoruz" başlığıyla İspanya zaferini okuyucularına aktarırken, "Yaşasın Conte, güle güle İspanya. Tiki-taka futbolunu bize veriyoruz" alt başlıkları dikkati çekti. Gazete, Chiellini ve Pelle'nin gollerini İtalya'nın oyunu mutlak domine edişini belgelediğini belirterek, EURO 2012 finalinde 4-0 kaybettikleri İspanya'dan rövanşı aldıklarını yazdı. Karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır'ın Chiellini'nin attığı golden önceki faulün doğru olduğunu ancak İspanya'dan Silva, İtalya'dan da Motta'nın kırmızı kart görmesi gerektiği bunun es geçildiği ifade edildi.

Karşılaşmayı canlı veren İtalyan devlet kanalı RAI'nin spikerleri de zaman zaman hakem Çakır'ı eleştirdi.

Kaynak: AA / Spor

Giorgio Chiellini Cüneyt Çakır İspanya İtalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title