Haberler

İsviçreli Heyet İHD'yi Ziyaret Etti

Güncelleme:

İsviçre Basta Partisi, sivil toplum kuruluşu Basel-Wan Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilciliğinin yer aldığı heyet, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

İsviçre'de faaliyet gösteren Basta Partisi Genel Sekreteri Martin Flückiger, sivil toplum kuruluşu Basel-Wan Derneği yöneticileri Tural Aykaç, Zeynep Şal, Emine Tekin, İdris Tekin ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye direktörü Maya Heuschmann'ın yer aldığı heyet, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici tarafından karşılanan heyet, Kürt sorunu, çözüm süreci ve bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri konularından bilgi aldı.

Bölgenin sıcak bir gündemi olduğunu belirten Bilici, 2013 yılından bu yana çözüm süreci ile ilgili, hükümet ve siyasal iktidar cephesinden hassasiyetlerin henüz oluşmadığını ve gerekli adımların atılmadığı belirtti. Karakol-kalekol, güvenlik yolları ve baraj yapımlarının bölge insanını huzursuz ettiğini belirten Bilici, bunun süreç üzerinde olumsuz bir etki yarattığını ifade etti.

Şengal ve Rojava'da gelişmelerle ilgili de heyeti bilgilendiren Bilici, IŞİD çetelerinin Kobanê saldırılarına karşı ulusal ve uluslar arası güçlerin sessiz ve duyarsız kaldığını belirtti. Kobanê halkına destek ve dayanışma amacıyla sınır hattında eylemler başlatan yurttaşların ise, güvenlik güçlerinin şiddeti ile karşılaştığını söyledi.

Ziyaretin ardından heyet, 294. haftasına giren kayıp yakınları eylemine katılmak üzere dernek binasından ayrıldı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

İsviçre Türkiye Basel Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title