Haberler

İşveren işçi bulamıyor, işsizler iş arıyor KARAMAN

İşveren işçi bulamıyor, işsizler iş arıyor KARAMAN

İşveren işçi bulamıyor, işsizler iş arıyor - KARAMAN

İşveren işçi bulamıyor, işsizler iş arıyor

- Gıda sanayisinin yaygın olduğu Karaman'da, İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıtlı 8 bin 902 işsiz varken, sanayici çalıştıracak işçi bulmakta zorlanıyor

- İŞKUR İl Müdürü Ateş:

"Karaman'da işverenlerimizin taleplerini karşılamakta zorlanıyoruz"

- Bisküvi fabrikasının Üretim Müdürü Uslu:-

- "Çok büyük işçi sıkıntısı var. Bu sayı 5 binden fazla. Birçok tesis tam kapasite çalışamıyor"

KARAMAN (AA) - MEHMET ÇETİN - Gelişmiş gıda sanayisiyle bilinen Karaman'da sanayici ve işverenler iş yerlerinde çalışacak işçi bulmada zorlanırken, İŞKUR İl Müdürlüğüne iş için başvuran işsizlerin sayısının çokluğu dikkati çekiyor.

İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılı Ağustos ayı sonu itibarıyla Karaman'daki istimdam rakamlarına bakıldığında, kayıtlı 8 bin 902 işsiz olduğunu söyledi.

Buna karşın işverenlerin de kurumdan 4 bin 330 işçi talebinin olduğunu belirten Ateş, "Bunun bin 730'unu karşılayabilmişiz. 2 bin 597 açık işe cevap verememişiz. Bunlar resmi veriler. Bize başvurusu olmayan işçi talepleri de olduğunu biliyoruz. 8 bin 900 kişi işsiz iken, 2 bin 597 kişilik talep nasıl karşılanamıyor? Bu sorunun cevabını bulmak lazım" diye konuştu.

- Çevre illerden servisle işçi getiriliyor

Ateş, bu durumun birçok sebebinin olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada bir takım sorunlar var. Sanırım iş arayanlarımız çok seçici davranıyor. Sanayideki çalışma şartlarının uygun olmadığını düşünüyorlar. Daha iyi şartlara sahip iş arıyorlar. Türkiye genelinde olduğu gibi, bize başvuranların birçoğu kamuda iş arıyor. Özel sektörü çok fazla tercih etmiyorlar. Asgari ücretle de olsa kamudaki taşeron firmalarda çalışmayı tercih ediyorlar. Genellikle masa başı iş istiyorlar. Karaman'da sanayi, başka illere göre nüfusuna oranla daha gelişmiş. Tarım da gelişmiş durumda. İnsanlar istediği zaman iş bulabiliyor. Fabrikada çalışmazsa, tarım işçisi olarak çalışıyor. Yazın gençler, güney illerindeki turistik tesislere çalışmaya gidiyor. Karaman'da işverenlerimizin taleplerini karşılamakta zorlanıyoruz. İsteriz ki Karaman'daki işsizlerimiz bu işlerde çalışsınlar. İşverenlerimiz çevre illere bağlı ilçelerden, Karapınar'dan, Ereğli'den, Mut'tan, Güneysınır'dan servislerle işçi taşıyorlar."

Kurum olarak hem işçilerin, hem de işverenlerin taleplerini karşılamak istediklerini dile getiren Ateş, "Kalifiye eleman yetiştirmek için kurslar açıyoruz. Bu kurslardan mezun olanları işe yerleştiriyoruz. Üzücü olan şu; birçok kursiyer açılan kurslarda belli bir mesleği öğrenip mezun olduktan sonra o işi yapmıyor. Devletin harcaması, emeği boşa gidiyor" dedi.

- "Birçok tesis tam kapasite çalışamıyor"

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir bisküvi fabrikasının Üretim Müdürü Bülent Uslu ise işçi bulmada sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok büyük işçi sıkıntısı var. Bu sayı 5 binden fazla. Birçok tesis tam kapasite çalışamıyor. Tam kapasite çalışılmadığı için bazen siparişleri geri çeviriyoruz. Türkiye'nin neresinden olursa olsun gerçekten çalışmak isteyen herkese iş veririz. Erkek, kadın farketmiyor, yeter ki çalışmak istesinler. Kilometrelerce uzaktan servislerle işçi taşıyoruz. Hatta firma olarak bu sıkıntıyı aşmak için doğu illerinden Karaman'a işçi getirdik."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title