Haberler

İstinye - Çubuklu Arabalı Vapur Deneme Seferleri Havadan Görüntülendi

İstinye-Çubuklu arasında bugün başlayan arabalı vapur deneme seferleri, havadan görüntülendi.

İstinye-Çubuklu arasında bugün başlayan arabalı vapur deneme seferleri, havadan görüntülendi. Asya-Avrupa geçişini 8 dakikaya indiren arabalı vapur hattından vatandaşlar memnun olduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş., İstinye - Çubuklu arabalı vapur hattını hizmete açtı. Asya-Avrupa geçişlerini 8 dakikaya indirecek hattın deneme seferleri bugün başladı. İlk etapta iki arabalı vapur ile hizmet verecek hatta, yılda 40 bin seferle 1 milyon 700 bin araç, 2,5 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. Yeni hat sayesinde günde 5.000 aracın köprü trafiğinden çekilmesi planlanıyor. Arabalı vapur ücretleri ise otomobiller 7 diğer araçlar ise 10 TL olarak belirlendi. Zaman ve yakıttan tasarrufu amaçlayan yeni hat bu sabah 7'den itibaren seferlerine başladı. Yeni arabalı vapur hattını kullanan vatandaşlar uygulamaya konulan yeni hattan memnun olduklarını belirti.

Vatandaş Memnun

Yeni arabalı vapur hattını ikinci kez kullandığını söyleyen Bahadır Yavuz isimli vatandaş "Açıldığını, sabah haberlerde öğrendim geldim. Güzel daha çabuk geldim. Vapura geliş biraz sıkıntı ama vapurdan sonra burası 8-10 dakika falan. Boğaz köprüsünü kullansaydım herhalde 1-1.5 saat sürerdi Sarıyer'e gelmem. 7 lira'da ücret ödedim" dedi.

Bir başka vatandaş Hamza Ersoy ise, "İlk kez kullandım. Çok güzel, çok faydalı. Biz ikinci köprüden geçemiyoruz. 3. Köprüden geçmemiz gerekiyor. Çok uzun ve masraflı oluyor. Köprüyü kullansam buraya ulaşmam 45 dakika. 3. Köprüden Ümraniye 50 km burası sadece 7 km" şeklinde konuştu.

Sürekli kullanmayı düşündüğünü söyleyen Murat Yanar isimli kamyonet sürücüsü, " İlk defa geçeceğim, bizim için faydalı olur. Zamandan kazanırız. 3. Köprüyü kullanıyoruz, 3. Köprü hem uzak hemde maliyetler artıyor. Zaman bizim için çok önemli, İstanbul'da adamın cebinden parayı çalmışsın, zamanını çalmışsın fark yok. Sürekli kullanırım" diye konuştu.

Aşiyan ve Erguvan isimli arabalı vapurlar, dalgasız ve yumuşak yanaşma özelliğinde tasarlandı. Aşiyan Gemisi, 65 otomobil, 250 yaya yolcu kapasiteliyken, Erguvan Gemisi 65 otomobil, 434 yaya yolcu kapasiteli. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstinye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title