Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününün 95. yıl dönümü Tarsus ve Gülnar'da kutlandı.

İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününün 95. yıl dönümü Tarsus ve Gülnar'da kutlandı.

Tarsus'ta, Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Ayvar, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın milletin namusunu, inancını, vatanını, tarihini ve kültürünü anlattığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın kahramanca bir şahlanışın söze dökülmüş hali olduğunu ifade eden Ayvar, "Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi Allah bu millete yeni bir İstiklal Marşı yazdırmasın.Marşımız, her zaman, yazıldığı çağı bize hatırlatacak şekilde, o duygu ve imanla okunmalı, marşta tekrarlanan iman ve vatan sevgisi gibi temel değerler nesilden nesile aktarılmalıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı ile ilgili Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı sinevizyon gösterimi ve öğrencilerin hazırladıkları kısa oyun sunuldu.

Programa Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Tarsus Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Başsavcı Mustafa Çelenk, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy katıldı.

Gülnar'da da program yapıldı

Gülnar Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakamı İsmail Pendik, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın istiklal ve hürriyetin bir simgesi olduğunu belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'a İstiklal Marşı'nı milletin maneviyatının yazdığırını ifade eden Pendik, "Milletimiz İstiklal Harbini, sadece askeriyle de kazanmamıştır, bu savaşı milletimiz Mehmet Akif gibi manevi önderlerimizin fedakarlıkları sayesinde kazanmıştır" dedi.

100. Yıl Orta Okulu Müdürü Emine Bal ise milletçe aynı duygu ve gönül birliği içinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Büyük bir azim, inanç ve fedakarlıkla kazanılan istiklal mücadelesini Mehmet Akif Ersoy'un mısralarıyla ebedileştiğini ifade eden Bal, Ersoy'un milli mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından ilçe vaizi Serkan Sarıkaya gün hakkında slayt sunumu yaptı.

Öte yandan, ana sınıf öğrencileri de kısa bir gösteri gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Pendik Gülnar Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title