Haberler

İstiklal Kupası Yarışları

Kastamonu’da, Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları büyük ilgi gördü.

Kastamonu'da, Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları büyük ilgi gördü.

Kastamonu'da, 18. Türk Dünyası Günleri kapsamında "Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları" düzenlendi. Havalimanı mevkisindeki yarış alanında düzenlenen at yarışları sıcak havaya rağmen vatandaşların ilgisini gördü.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ise yarışları daha da genişleteceklerini bildirdi. Önümüzdeki yıllarda daha güzel yarışlar düzenleyeceklerini bildiren Genç, şöyle konuştu:

"Bu gün burada federasyonumuzun bir faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Ben burada federasyonun as başkanıyım. 2014 faaliyet raporuna koymuş olduğumuz Kastamonu At Yarışları Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları olarak düzenleniyor. Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişlerinin 89. yıldönümü anısına ve Türk Dünyası Günleri'nin 18. yıldönümü anısına yapılıyor. Rahvan, dörtnal grubunda yapmış olduk. Yarışları ileri de daha geniş şekle götürmeye çalışacağız. Belediye başkanımız ve valimiz destek veriyor. At yarışlarının dışında cirit ve atlı okçuluğu getireceğiz."

"AMACIMIZ ATA SPORLARININ GENÇLERE FAYDA SAĞLAMASIDIR"

İngiliz dörtnal yarışında atı birinci gelen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da öncelikli amaçlarının ata sporlarının gençlere fayda sağlaması olduğuna dikkat çekti. Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu kurum ve kuruluşları olarak atlı sporlara karşı senelerdir büyük bir ilgi duyduklarını anlatan Babaş, şunları söyledi:

"Bu nedenle bu sene büyük bir organizasyon yaptık. Her daldan her branştan atları davet ederek burada yarış düzenledik. Öncelikle buradaki amacımız geleneksel ata sporu olan atlı sporların önümüzdeki nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize yönelik fayda sağlamasıdır. Onların bu sporlara gönül vermesi ve bu işi benimsemeleridir. Bu spor gerçekten gençlerimizin ufkunu açacak. Ben bu spor dalını destekliyorum. Buna göre tesis kurmayı amaçlıyorum. Bu tesisler atıl haldeydi. Bu sene küçük bir çalışma ile bu hale getirdik. Önümüzdeki yıl inşallah Orman Bakanlığı'na ait bu alanı tahsis isteyeceğiz. Atlı sporlara uygun hale getirmeyi planlıyorum."

Yarışlarda Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın da atı dereceye girdi. Yarışlar kazasız şekilde sona erdi. Büyük heyecana sahne olan yarışlarda dereceye girenlere ödül ve plaket takdim edildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tahsin Babaş Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title