Haberler

'İstihdamda Seferberlik" Toplantısı

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Önümüzdeki günlerde TRAKYAKA ile küçük ve orta ölçekli şirketler için ticaret bilgi bankası kuracağız. Trakya bölgesi için yerel bilgilerimizi kapsayacak bu bankada dünyadaki bütün işletmelerin ticari bilgileri mevcut olacak.

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Önümüzdeki günlerde TRAKYAKA ile küçük ve orta ölçekli şirketler için ticaret bilgi bankası kuracağız. Trakya bölgesi için yerel bilgilerimizi kapsayacak bu bankada dünyadaki bütün işletmelerin ticari bilgileri mevcut olacak." dedi.

Vali Özdemir, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan "İstihdamda Seferberlik" konulu toplantıya katıldı.

Bugün sadece istihdam değil Uzunköprü'nün diğer sorunlarının da çözümü için bilgi almak istediğini ifade eden Özdemir, devlet olarak sanayici ve iş adamlarının önünü kanunlar çerçevesinde açmakla yükümlü olduklarını söyledi.

Uzunköprü ilçesinde madenciliğin çok yaygın olduğunu anlatan Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlçemizde madencilik çok yaygın. Madencilik çok zor bir iş. Son yıllarda yaşanan olaylardan sonra sektör standartlara bağlandı. Bunun sonucunda önce iş güvenliği ve insan sağlığı son derece önemli. İnsan canının telafisi mümkün değildir. Önümüzdeki günlerde TRAKYAKA ile küçük ve orta ölçekli şirketler için ticaret bilgi bankası kuracağız. Trakya bölgesi için yerel bilgilerimizi kapsayacak bu bankada dünyadaki bütün işletmelerin ticari bilgileri mevcut olacak. Bu bilgilerle ithalat ve ihracat çok kolay yapılabilecek."

Vali Günay Özdemir, toplantının ardından muhtarlarla bir araya gelerek istek ve sıkıntıları dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Uzunköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title