Haberler

MİT Uyardı: 10 IŞİD'li Terörist Türkiye'ye Giriş Yaptı; Hedef Anıtkabir!

Güncelleme:

MİT, IŞİD'in yeni hedefinin 19 Mayıs'ta Anıtkabir ile Ankara Cebeci'deki askerlik şubesi olduğunu, 10 teröristin Gaziantep üzerinden ülkeye giriş yaptığını açığa çıkardı.

Terör örgütü IŞİD'in internet sitelerini ve Konstantiniye adlı dergisini takibe alan istihbarat birimleri, örgütün polis ve askerleri "Kâfir" olarak niteleyip öldürmenin caiz olduğunu ilan ettiğini belirledi.

Terör örgütü IŞİD'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda hedefine Anıtkabir'i koyduğunu tespit eden istihbarat birimleri, örgütün askeri yerleşkelere de saldırı planladığını rapor etti.

BİLGİ MİT'TEN GELDİ: ÜLKEYE GİRİŞ YAPTILAR

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), IŞİD'in hedefine ABD Büyükelçiliği'nin yanı sıra Ankara'nın Cebeci semtindeki askerlik şubesini de koyduğu uyarısında bulundu. IŞİD mensubu 10 teröristin Gaziantep üzerinden ülkeye giriş yaptığını belirten MİT, örgüt üyelerinin Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde 10 farklı eylem yapmayı planladığını bildirdi.

ÇÖP KONTEYNERİNDE İHTİHAR YELEĞİ

Öte yandan Şanlıurfa'da 3 Mayıs'ta bir çöp konteynerinde bulunan intihar yeleği ve mühimmat, bölgede güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Kod adı Hüseyin Al Ali olan teröristin yanında getirdiği malzemeleri bir kişiye verdiğini belirleyen istihbarat birimlerinin, fotoğrafını elde ettikleri bu kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 81 İLİ UYARDI

İstihbarat birimlerinden gelen raporlar üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, başta Ankara olmak üzere 81 kenti uyararak, istihbarat raporlarının dikkate alınıp duyarlı olunması ve alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

19 MAYIS ALARMI

IŞİD'in yanı sıra terör örgütü PKK'nın da 19 Mayıs'ı kana bulama hazırlığında olduğu belirlenmişti. Önceki gün Siirt'te, 83 düdüklü tencereyle hazırlanmış toplam 722 kilo patlayıcının kullanıldığı bombalar ele geçirilmişti. Terör örgütü PKK'nın düdüklü tencere bombalarıyla 19 Mayıs törenlerini hedef almayı planladığı ifade edilmiş. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anıtkabir 19 Mayıs Güncel Haberler

500

Yorumlar (134)

abizer:

PEKI SIZ ARMUTMU TOPLUYORSUNUZ YOKSA ERDOGANA HAKARET EDENLERIN PESINDEMISINIZ

27
2
yanıtYanıtla
gaplan:

Allahım inşallah, şu putperestleri çığırta çığırta gebertirsin, mutlaka olması gereken bir iş, 21. yy da milyonlarca beyinsiz putperestle yaşamak miğde bulandırıcı, ilkel barbar geri mahluklar

3
23
yanıtYanıtla
taraf:

güldürdün beni :D çoğunlukla katılıyorum sana ama gebermesinler yazıktır, belki tövbe edip yola gelen çıkar içlerinden :)

yanıt0
yanıt17
yalana gerek yok:

ya su dügünü bari 19 mayisa denk getirseydiniz böyle yalana gerek yok cok ayip oluyor siz bu milleti ne saniyorsunuz bizde sizin dügünlerinizden rahatsiz oluyoruz bukadar sehit varken dügün yaptiniz aslinda hainliginizi ortaya koydunuz millet aglarken eglenenler bu milletin saygisini asla haketmez onun icin millet sizden nefret ediyor terörörgütlerini taktiniz milletin basina tabi size bisey olmuyor nede olsa sizin dostlariniz

25
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

KISACASI 19 MAYIS İPTAL DESEYDİNİZ BAHANELERLE KOMİK DURUMA DÜŞMEYİN ADAMA SORMAZLARMI 10 KİŞİNİN GECTİĞİNİ BİLİYORSUNDA GECERKEN SEN NE HALT EDİYORDUN. . . . . . . .

23
2
yanıtYanıtla
taraf:

istihbarat için illaki gözle görmek gerekmez. cahil insanlar. bir yakaldıkları terörist itiraf etmiştir belki diye düşünmek gelmiyor mu aklınıza. . .

yanıt1
yanıt2
Atatürkün torunu:

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!

22
2
yanıtYanıtla
metin-x:

Sarayli Recep ne diyordu. . . ASKERLIK YAN GELIP YATMA YERI DEGILDIR. . . bizde Sarayli Recepe diyoruzki. . . IKTIDAR OLMAK YAN GELIP SARAYDA YATMA YERI DEGILDIR. . . . Anitkabirde tek bir bomba patlarsa sorumlusu AKPdir )))

22
1
yanıtYanıtla
parlak01:

cenk sen ne komik insansın acaba kimi sorumlu tutacağız böyle bir şey için artık yuh diyorum. güvenliği sağlamak kimin görevi devletin o bombaları imha edip halkını güvende yaşatmak kimin devletin. eğer bir yerlerde bombalar patlıyorsa halk rahatlıkla korkmadan sokaklarda dolaşamıyorsa her an ölürüm korkusu içinde yaşıyorsa devlette ve devletim milli istihbarat teşkilatında büyük bir zafiyat vardır demek bu. teröre ALIŞILMAZ terörle YAŞANILMAZ terör ortadan KALDIRILIR bu da devletin görevidir.

yanıt0
yanıt0
PARLAK O1 ONCE IYICE BIR ANLA YAZILANI:

Bilader biz ne diyoruz. kisaca memnun degil isen adam gibi muhalefet partisi kurun diyoruz, ha biz memnunmuyuz bu durumlardan bizde degiliz o ayri, ama alternatif kim? sen bana once onu bir goster. adam gibi alternatif ile gel. simdiye kadar bu adam ile ugrasmak yerine adam gibi muhalefet partileri kursaydiniz iktidar 100 defa degismisti derken bunu kastediyoruz. sirf muhalefet yapmak icin bos bos konusarak bu isler cozulmez diyoruz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title