Haberler

İşte Yılbaşı Sepetinde Alkolün Yasaklanmasının İki Nedeni

Güncelleme:

TAPDK sepet içindeki içkilerin fiyatının bilinemediği ve alkol promosyonu yapıldığı için yasak kararını aldı

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu, 21 Ekim'de yılbaşı sepetlerinde tütün ve alkollü içkilerin 'yer alamayacağına' karar verdi. Kurulun kararı, bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki ama kurul hangi gerekçeyle böyle bir karar aldı? Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu yetkililerinden edinilen bilgiye göre bu karar iki gerekçeyle alındı. Birincisi, mevzuat gereği tütün ve tütün ürünleri ile alkollü içkilerin satışını artırmak, cazip hale getirmek üzere promosyon ve tanıtımı yapılamaz. Dolayısıyla yılbaşı döneminde hazırlanan süslü sepetler, promosyon niteliği taşıdığından Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 20'nci maddesine aykırı oluyor.

İŞTE O MADDE

Söz konusu maddenin ilgili fıkraları şöyle:

"- Alkollü içkilerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamaz. Bu yükümlülük, arz zinciri içerisindeki tüm gerçek ve tüzel kişileri kapsar. - Herhangi bir alkollü içkinin alınması koşuluna bağlı kampanya ve promosyon düzenlenemez. - Perakende satıcılara, açık alkollü içki satıcılarına ve tüketicilere yönelik bağlı satış uygulaması yapılamaz"

İKİNCİ NEDEN "FİYAT"

Kurulun bu kararı almasının ikinci nedeni ise 'fiyat'. Kurum yetkilileri, sepete alkollü içki konulduğunda 'içkinin fiyatının' belirlenemediğini belirterek, "Yine mevzuat gereği alkollü içkiler gerçek fiyatının altında satılamaz. Ancak yılbaşı sepeti bir bütün halde fiyatlandırıldığından, içkinin gerçek fiyatından mı yoksa indimli mi satıldığını tespit etmek sıkıntı yaratıyordu. Bu iki nedenle yılbaşı sepetinden 'alkollü içeceklerin çıkarılması' kararı alındı" dediler.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yılbaşı Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

kağızmanlıMobil-ANDROID:

yıl başını kutlayan herkes isa aleyhisselâm a hesep verecek Allah içkiyi yasakladı ama ben senin doğum günün diye içkiyle kutlama yap tım diyecek.

0
0
yanıtYanıtla
Koray Akgün:

Hiç işiniz yok değil mi TAPDK yetkilisi arkadaşlar. Sepet mi içkinin içinde, içkimi sepetin içinde, beher fiyattan mı düşülecek , indirim hangisine uygulanacak. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title